⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"suomen kansallisteatteri"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1324 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla suomen kansallisteatteri, merkityt blogikirjoitukset.

Joyce Hatto

Joyce Hatto oli ihmeellinen pianisti. Hänestä ei kuultu oikein mitään vuoden 1976 jälkeen. Sitten Hatton nimissä alkoi ilmestyä tasaiseen tahtiin pianomusiikkia. Hänen nimissään ilmestyi noin 100 eri äänitettä, mukaan lukien tunnetuimpien klassisen musiikin tekijöiden, kuten Beethovenin, Mozartin ja Mendelssonin, kokonaisia konserttoja ja sonaatteja. Se aiheutti kohua maailmalla, sillä sellaisten teosten soittaminen vaatii paljon taitoa ja harjoittelua. No, sitten Joyce Hatto kuoli. Joitain kuukausia sen jälkeen leskimies, joka toimi Joycen tuottajana, paljastui koijariksi. Hän oli pissittänyt koko maailmaa vuosikausien ajan nyysimällä toisten pianistien äänitteitä ja muokkaamalla niitä jonkin verran. (Äänitettä oli saatettu esimerkiksi hidastaa tai nopeuttaa aivan vähän, tai muuttaa äänenvoimakkuutta joiltain osin, ja muuta sellaista pientä.) Sitten ne oli yksinkertaisesti julkaistu Joycen nimissä. Koko vyyhti alkoi purkautua alkuvuodesta 2007, kun yhdysvaltalainen klassisen musiikin kuuntelija Brian Ventura huomasi iTunesin metatietojen väittävän, että Joyce Hatton kappaleen esittäjä olikin unkarilainen Lazlo Simon.

Lue kokonaan…

Maaseudun Tulevaisuus

Voi hirviä, hirviä! Tässä on pitkä pätkä tekstiä, jonka langanpäitä en ainakaan tänään lähde virkkaamaan yhteen. Ehkä sinä voit tehdä sen. Aloitetaanpa. Suomen Kansallisteatteri toimii osakeyhtiönä. Se poikkeaa monista muista osakeyhtiöistä siinä, että se on perinteisesti saanut roppakaupalla valtionavustusta. Esimerkiksi vuonna 2004 valtionapua se sai yli 8,4 miljoonaa euroa. Kansallisteatteri pyöräytti muutamia vuosia sitten käyntiin melkoisen projektin, kun teatterin peruskorjauksen tekeminen tuli ajankohtaiseksi. Sitä varten otettiin 37 miljoonaa euroa lainaa. Sen takasi valtio, tai siis sinä. Korjaustoimista huolimatta töllin seinät halkeilevat. On hiusmurtumia. Saadakseen rahaa kassaan Kansallisteatterissa ruvettiin nyt esittämään Maaseudun Tulevaisuus -näytelmää. Eräs Iltalehden nettisivuilla näytelmää kommentoinut Minna kertoo, että näytelmä on "melkoinen sillisalaatti". Siinä nähdään eläimiin sekaantumista, kannibalismia, lapsen murha, pikkuisen pedofiliaa, ja tietysti paljon sellaista mihin nykypäivänä jo pikkulapsetkin on totutettu, eli nakuilua, haureutta, väkivaltaa ja kiroilua. Puliukkohommistakin tunnettu Paavo Arhinmäki ollessaan vielä poliittisessa sixpäkissä mukana ei halunnut leikellä Kansallisteatterin nauttimia tukiaisia.

Lue kokonaan…