⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"tamron"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1325 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla tamron, merkityt blogikirjoitukset.

Nuummiitti

Tämä kirjoitus on jatkoa maaliskuussa kirjoittamalleni Omituinen kivi, osa 2 -jutulle. Geologian tutkimuskeskuksen vuonna 1993 julkaisemassa selostuksessa, jossa kerrotaan Paltamosta löydetystä nuummiittiesiintymästä, arveltiin nuummiitin raakakivikilohinnan sijoittuvan 250–500 Suomen markan tienoille. Samassa PDF-formaatissa julkaistussa raportissa mainitaan helsinkiläistä raakanuummiittia myydyn jopa 3000 markan kilohintaan. Minulla saattaa olla hallussani noin 1,5 kilogrammaa nuummiittia, joten japadapaduu…

Lue kokonaan…

Kehnoin Nikon DX -formaatin objektiivi

Se on Tamronin laajakulmalinssi 10–24mm. Älä osta sitä. Sitä myydään uutena puolen tonnin hintaan. Hankin sellaisen käytettynä parilla satalappusella, muttei se ole senkään arvoinen, sillä kuvista ainoastaan keskiosa on terävä. Reunat ovat hyvin pehmeitä kuvattaessa millä tahansa aukolla. Saatan toki olla maanantaikappaleen omistaja. Tamroniltahan on ilmestynyt erittäin tarkka makrolinssi. Siinä siis kuvan laatu on kiitettävä. Sen ainoa huono puoli on suriseva tarkennusmoottori.

Lue kokonaan…

SP AF 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1

Mahdollisimman kryptinen otsikko tällä blogikirjoituksella. Se on kopsattu suoraan Tamronin nettisivuilla sijaitsevan makro-objektiivin esittelystä. Tilasin käytetyn Tamronin makrolinssin Huuto.netistä, kävin hakemassa sen älypostista ja räpsin jo muutamia testikuvia. Tässä pari. Toinen on kuolleesta puun lehdestä ja toinen kahden euron kolikosta.

Lue kokonaan…