⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"tradetracker"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1365 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla tradetracker, merkityt blogikirjoitukset.

Suomen TradeTrackerissa kuplii jotain perin kummallista

Näin uutisviestin sen jälkeen kun kirjauduin TradeTrackerin hallintapaneelin. Siellä oli lauantaina julkaistu tärkeä tiedote: Elokuun 19. päivään asti TradeTracker Finland on toiminut MoreMoreMore Oy:n kautta, joka on ollut TradeTracker Internationalin lisenssinsaaja. MoreMoreMore Oy on kuitenkin rikkonut sopimusehtoja, jonka seurauksena jouduimme peruuttamaan lisenssin. Lisäksi yhtiö nimeltä PerforMission Oy Ab on edustajiensa välityksellä tahallaan levittänyt (valikoiduille) mainostajille ja julkaisijoille perättömiä ja harhaanjohtavia viestejä, joiden mukaan TradeTrackerin toiminta Suomessa olisi loppumassa. Ottaen huomioon tapauksen vakavuus tästä on tehty ilmoitus poliisille. MoreMoreMore Oy perustettiin alkuvuodesta 2010. PerforMission Oy Ab on ollut olemassa vasta elokuusta 2016 asti.

Lue kokonaan…

Kauppakanava ja Tradetracker

Haluatko ansaita rahaa netissä? Varmasti. Kauppakanavan mainosohjelma Tradetrackerissa on käytössä eräällä nettisivustollani. Esittelen nyt sen sivuston kautta Tradetrackeriin kirjattujen tapahtumien päivämäärät. Luetteloin tapahtumat kahden otsikon alle. Otsikon ”Hylätyt tapahtumat” alla näytetään ne Tradetrackeriin kirjatut liidit/myynnit, jotka eivät syystä tai toisesta tuoneet minulle pennin jeniä. ”Hyväksytyt tapahtumat” -otsikon alla listataan Kauppakanavan hyväksymät, Tradetrackeriin kirjatut tapahtumat.

Lue kokonaan…

290 000 euron asiakkaasta vajaat 19 € komissiota

Tämä tapahtui jonkin aikaa sitten. TradeTrackerin kautta eräälle mainostajalle hankkimani asiakas hommasi 290 000 euron suuruisen asuntolainan. Jos olisin saanut siitä prosentuaalisen komission kiinteän summan sijaan, vaikka puoli prossaa lainasummasta, olisin hymyillyt koko päivän. :-) Tienasin asiakkaasta hieman alle 19 euroa.

Lue kokonaan…

Tilitykset ulos TradeTrackerista neljä kertaa kuukaudessa

TradeDoublerista voi saada rahat ulos kerran kuukaudessa. TradeTracker puolestaan voi tilittää rahat mainosjulkaisijalleen neljäkin kertaa kuukaudessa. Näin ainakin TradeTrackerin hallintapaneeli antaa ymmärtää. Jos haluat virittää maksutiheyden mieleiseksesi, kirjaudu hallintapaneeliin ja klikkaa sinisestä yläpalkista linkkiä, jossa lukee Tili. Sen jälkeen alempana on neljä linkkiä: Yleinen, Käyttäjät, Talous ja Omat sivustot. Klikkaa Talous-linkkiä. Avautuu jälleen uusi sivu, jossa on linkit Tilin saldo, Laskut ja Maksuasetukset. Klikkaa Maksuasetukset. Maksuasetussivulla näytetään miten usein rahaa tulee ulos ja mille pankkitilille jne. Napsauta sivun alaosasta Muokkaa-linkkiä valitaksesi kuinka usein haluat tilityksiä tehtävän.

Lue kokonaan…

Tekstilinkkikarusellin luominen TradeTrackerissa

Tässä pikaohje sellaisille henkilöille, joille TradeTrackerin mainosjulkaisijan hallintapaneeli tuntuu sekavalta. Lopputulema on tekstilinkkejä esittävä mainoskaruselli. Pienellä muutoksella tekstilinkkien sijaan voi esittää graafisia bannereita. Systeemi on kaksivaiheinen ja sen ensimmäinen vaihe edellyttää TradeTracker-tiliä, johon kirjaudutaan ja jonka jälkeen luodaan varsinainen karuselli ja lisätään siihen elementit. Toinen vaihe on kopioida karusellin JavaScript-koodi ja lisätä se omalle nettisivulle.

Lue kokonaan…

TradeTrackerissa mainostaminen

Tutustuin TradeTrackeriin vuoden 2010 puolen välin puolella, joten siitä kertyneet kokemukset siitä eivät yllä yhtä kauas kuin TradeDoublerin suhteen. Olen todennut tupla-T:n olevan ainakin mainosten julkaisijalle ihan toimiva työkalu. Mietinkin nyt kannattaako kokeilla mainostajaksi ryhtymistä, sillä eräät sivustoistani voisivat tuottaa paljon nykyistä enemmän mikäli ne päätyisivät sopivan yleisön verkkokalvoille.

Lue kokonaan…

TradeDoublerin ja TradeTrackerin huonoja puolia

TradeDoubleria käytin ensimmäisen kerran vuosituhannen alussa. Tuolloin harrastelin nettisivujen tekemistä ja kokeilin myös mainoksia kotisivuillani. Taisin pikku-Petenä tienata parikin sataa Suomen markkaa. Sen jälkeen jossain vaiheessa vuotta 2003 tai 2004 aloitin saman systeemin käyttämisen uudelleen. Yhteistyö TradeDoublerin, jota eräs humoristi nimittää DoubleTroubleksi, on sujunut osaltani melko hyvin. Ei aina ruusuisesti, sillä eräs TD:n mainostaja päätti jättää maksunsa maksamatta. Tililläni onkin nyt roikkunut maksusuorituksia vuodelta 2009 enkä usko niitä rahoja näkeväni.

Lue kokonaan…