⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"tulli"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1321 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla tulli, merkityt blogikirjoitukset.

Miten arvokas tavara pitää tullata?

Vastaus on: tavara, jonka arvo on vähintään 22 euroa. Jos EU:n ulkopuolelta tilaa jotakin tänne Suomeen, ja jos se jokin jää Tullin haaviin, pitää siitä jostakin tehdä tulliselvitys ja maksaa voiteluraha. Sen voi tehdä digitaalisesti käymällä Suomen Tullin nettisivuilla, josta löytyy Nettituonti-palvelu. Tulliselvityksen voi tehdä myös Tullin toimipaikassa. Tullaukseen voi tarvita ainakin tilausvahvistuksen tai maksukuitin, henkkarit (tai y-tunnus) sekä selvitys lähetyksen sisällöstä, ja joskus harvemmin muitakin papereita. Yksityishenkilö voi kirjautua Nettituontiin omilla verkkopankin tunnareilla. Tulli syystä tai toisesta katsoo, että myös tavaran toimituskulut sisältyvät "veron perusteeseen", jonka muodostaa pääasiassa tavaran hinta.

Lue kokonaan…

Tulli löysi 11 000 väärennettyä Windows 7 -asennuslevyä

Mediatiedotteita jakava ePressi.com jostain syystä lähettää allekirjoittaneelle tiedotteita myös sellaisista asioista, jotka eivät liity edustamieni musiikkiaiheisten uutissivustojen aihepiiriin. Tänään tuli sopivaa täytettä Kuopassa.netiin, kun ePressi kertoi Tullin paljastaneen väärennettyjä Windows 7 -käyttöjärjestelmälevyjä maahan tuoneen organisaation. Asennuslevyjä oli tuotu Suomeen Kiinasta käsin noin 1,3 miljoonan euron edestä. Levyjä oli yli 11 000 kappaletta, jotka ovat väärennettyjä ja joissa oli käytetty väärää tullinimikettä. Väärää tullinimikettä käyttämällä kriminaaliliiga oli säästänyt 184 000 euroa.

Lue kokonaan…