⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"verkkokauppa.com"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1324 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla verkkokauppa.com, merkityt blogikirjoitukset.

Magic Leap

Totisinta totta ja virtuaalitodellisuutta yhdisteleviä tuotteita on yritetty pusata markkinoille vuosikausia. Google yritti tehdä sen Glass-silmälaseillaan ja Microsoft yrittää tehdä tulosta myymällä HoloLens-kakkuloitaan alkaen 3349 euron yksikköhintaan. Googlen ja Microsoftin lisäksi taikalaseja myyvät Oculus, Sony, HTC ja Samsung. Viimeisin hypetyksen kohde tässä skenessä on Magic Leap, joka suunnittelee tuovansa myyntiin 1500–2000 euroa maksavat lasit. Magic Leapin One-lasit yrittävät juksata käyttäjänsä aivoja niin, että käyttäjä, tai pelaaja, kokee todellisuuden ja virtuaalimaailman yhdistyvän saumattomasti. One hyödyntää valokenttäteknologiaa. (Jos olet lukenut tätä blogia, ehkä muistat tuon erikoisen sanan. Valokenttäteknologia-sanaa käytin viimeksi kirjoittaessani Lytro Illum -kamerasta.) Magic Leap on saanut miljarditolkulla taaloja hankkeeseensa. Wired.com kirjoitti lokakuussa 2017 yrityksen arvostuksen olevan jopa kahdeksan miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Lue kokonaan…

Verkkokaupan perustaminen LiteCartilla

Haij-ja! Ninjapotku: +21 HP. Muistan lapsuudestani jäntskiä töllötinohjelmia, kuten Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat ja American Ninjan. Koska tämän sivun otsikko viittaa johonkin aivan toiseen, lienee syytä lopettaa muistelointi ja ryhtyä pureskelemaan sitä kuinka sellaisen verkkokaupan voi avata ilmaiseksi käyttämällä Ruotsista rantautunutta LiteCartia.

Lue kokonaan…

Mikä (pääasiassa kotimainen) kodin elektroniikan ja -koneiden kauppa kaatuu seuraavaksi?

Muistatko vielä Mustan Pörssin, NetAnttilan? Koska nettikauppoja ja tavallisia kauppoja on niin paljon, ne joutuvat joskus vääntämään kättä samoista asiakkaista. Niiden on myös hankala erottua kilpailijoista. Esimerkiksi Erätukku ja Retkitukku ovat minulle ja varmaan sinullekin melkein sama asia. Niitä erottaa oikeastaan vain se, että Erätukku on haettu konkurssiin ja siellä on nyt loppuunmyynti. Niiden lisäksi on myös Varustetukku ja Varusteleka, Varuste.net, Salainen Agentti, Kenttäkauppa.fi… Ne kaikki kilpailevat osittain samoista rahoista. No joo, ehkä tässä vaiheessa on syytä siirtyä otsikossa esitetyn kysymyksen pariin. Kodin elektroniikkaa ja kodinkoneita myyviä kaupoilla on samoja ongelmia kuin noilla retkeilyyn ja erähommiin suuntautuneilla yrityksillä.

Lue kokonaan…

Verkkokauppa.comin tuuletin

Domesto Smart Fan taisi vielä eilen olla Verkkokauppa.comissa 12,9 euron arvoinen. Sillä hinnalla sen ainakin minä ja kymmenet muut olivat ostaneet. Tänään tuotteen hintaa on nostettu. Nyt se on 19,9 euroa. Hintaa nostettiin siis kolmasosan, tasan seitsemän euroa. Sinänsä ei mitään erikoista tuossa, sillä on kuuma ja tuotteelle on varmasti kysyntää. Harmi vain kun tuote on huono.

Lue kokonaan…