⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"webhotelli"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1365 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla webhotelli, merkityt blogikirjoitukset.

SunTuubi 2006–2020

Suntuubi.com lopetti toimintansa 30.6.2020. Kiitos kaikille käyttäjillemme näistä hienoista vuosista. Pitäkää netti hauskana!

Lue kokonaan…

Verkkokaupan perustaminen LiteCartilla

Haij-ja! Ninjapotku: +21 HP. Muistan lapsuudestani jäntskiä töllötinohjelmia, kuten Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat ja American Ninjan. Koska tämän sivun otsikko viittaa johonkin aivan toiseen, lienee syytä lopettaa muistelointi ja ryhtyä pureskelemaan sitä kuinka sellaisen verkkokaupan voi avata ilmaiseksi käyttämällä Ruotsista rantautunutta LiteCartia.

Lue kokonaan…

Naurunappula lopetti toimintansa

Huumorikuvista parhaiten tunnettu Naurunappula.com ei enää ota vastaan uutta sisältöä. Vanha sisältö on toistaiseksi näkyvillä. Sivustolle ensi kertaa saapuvalle ilmestyy ilmoitus. Siinä ilmoituksessa kerrotaan 10 vuotta sitten perustetun yhteisön olleen viime vuosina kykenemätön vastaamaan koventuneeseen kilpailuun ja käyttäjien kasvaviin tarpeisiin. Kilpailusta tai tarpeista ei jäähyväisviestissä kerrota sen tarkemmin. Sivuston mainosmyyntiä hoiti Fonecta Oy. Naurunappulan sulkeminen voi olla uusi tuleminen Kuvaton.comille ja ehkä myös Naamapalmu.comille.

Lue kokonaan…

Planeetta osti Neobitin

Planeetta Internet Oy kirjoitti viikko sitten nettisivuillaan ostaneensa Neobitin webhotellien ja domainosoitteiden liiketoiminnan. Sen myötä Neobitti Oy:n yli 3000 asiakasta siirtyi Planeetalle. Molemmat firmat ovat toimineet jokseenkin yhtä kauan. Samanlainen kauppa tapahtui huhtikuussa 2017, kun Nebula Oy osti koko Sigmatic Oy:n liiketoiminnan. Kolmas samansuuntainen uutinen on elokuulta 2016. Silloin Kirahvi-Domainit Oy siirtyi MMD Networks Oy:lle.

Lue kokonaan…

Kotisivut yrityksillä (%)

Olen nyt prosenttilukutuulella. Tilastokeskus on vuodesta 1998 kerännyt tietoja siitä kuinka isolla osalla Suomen yrityksistä on kotisivut. Sellaisia tilastoja on kerätty sillä viisiin, että satunnaisesti valituille yrityksille on lähetetty pääasiassa sähköinen lomake. Sinänsä erikoinen järjestely, mutta eivätköhän Statsikeskuksen tyypit tiedä mitä tekevät. Luultavasti vuoden 1998 ja joulukuun 2006 välillä Tilastokeskus kutsui tarkoittamaani tilastoa nimellä Internet ja sähköinen kauppa yrityksissä. Joulukuusta 2006 lähtien se on ollut nimellä Tietotekniikan käyttö yrityksissä.

Lue kokonaan…

Ho-ho-hostingpalvelu.fi antoi jännän joululahjan

Hostingpalvelu.fi vikittelee asiakkaitaan tutustumaan SSL:ään tarjoamalla webhotelliensa käyttäjille ilmaisen SSL-sertifikaatin. Se on niitä Let’s Encryptin tai Comodon Domain Validationeja. Sen voi ottaa käyttöön Hostingpalvelu.fi:n cPanelin kautta. Webhotelliin myös myydään toisenlaisia sertifikaatteja, kuten GeoTrustin RapidSSL:ää. Koko Suomen Hostingpalvelu Oy:n sertifikaattivalikoima löytyy firman nettisivuilta Tilaus-osiosta.

Lue kokonaan…

Populismibingo yrittää tehdä jotain

Populismibingo.fi on toukokuussa 2016 rekisteröity domainosoite. Se on rekisteröity KAVIn eli Kansallinen audiovisuaalinen instituutin nimiin. Avattaessa tuo sivusto nähdään simppeli pelilauta. Sen alapuolella kerrotaan mistä pelissä on kyse. Pelissä halutaan opettaa kuluttajia havaitsemaan kun joku sanoo jotain, joka ei sovi tähän aikaan ja paikkaan. :-) Populismibingo-sivusto uskoo populistipuolueiden kasvattavan suosiotaan. Näin ollen Populismibingo.fi-sivuston tekijät tietävät, tai heillä on ainakin vahva epäilys, mitkä ovat niitä populismipuolueita. Kysyin sitä sivuston tekijöiltä. Jos saan siihen vastauksen, liitän sen myöhemmin tähän postaukseen.

Lue kokonaan…

Webhotellivertailu

Pikabloggaus. Kotimaisia webhotellien vertailusivustoja on useita. Ajattelin liittyä joukkoon Webhotellihakemisto-sivustollani. Siellä esitellään kotimaisten hosting-alan firmojen palveluita ja hinnastoja. Hakemistossa on käytössä .directory-päätteinen domain.

Lue kokonaan…