Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Facebook osti Oculus VR:n

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 00.31

Verkkokauppa.com pitää valikoimassaan Oculus Riftin ennakkomyyntiversiota 999,99 euron arvoisena. Oculus Rift on äärimmäisen kiehtova virtuaalitodellisuuslaite, joka oli aikaisemmin suunniteltu julkaistavaksi myöhemmin vuonna 2014 — ehkä tulevana kesänä. Muutamia päiviä sitten Facebookissa kerrottiin Mark Zuckenbergin tilapäivityksessä heidän ostaneen Oculus Rift -laitetta kehittävän yrityksen, Oculus VR:n. (Vuo VR taitaa olla yhtä kuin Virtual Reality.)

Oculus VR haki rahoitusta laitteensa kehittämiseksi Kickstarter-joukkorahoituspalvelun välityksellä. Tavoitesummaksi asetettu neljännesmiljoona jenkkidollaria saavutettiin. Fanikunta uskoi tuotteeseen itse asiassa voimakkaasti, sillä tavoitesumma ylitettiin kivuttomasti. Syyskuussa 2012 Kickstarter-kampanja oli kerännyt 2,43 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Facebook osti Oculus VR:n kahdella miljardilla Yhdysvaltain dollarilla. Näin ollen parissa vuodessa projekti on hieman paisunut… Forbesiin artikkelin saanut Eric Mack älyää huomioida tuon mielettömän ostosumman lisäksi ehkä sitäkin tärkeämmän seikan, nimittäin hän pitää Facebookin ja Oculus VR:n liittoa omituisena. Kirjoittaja kuvailee Facebookia massiiviseksi, ikääntyväksi sosiaaliseksi verkostoksi ja samalla pitää Oculusta "hippinä", nuorena, nörttimäisenä tapauksena.

Facebookia edustavan Mark Zuckenbergin mukaan Oculus VR:n avulla voidaan visioida maailma, jossa lääkäriltä voidaan saada jelppiä virtuaalitodellisuudessa, tai kuinka luokallinen oppilaita voi saada opetusta virtuaalikoulussa. Sony on ryhtynyt kehittelemään Oculus Riftin kaltaista laitetta. Sen prototyyppi esiteltiin maaliskuussa 2014 Game Developers Conferencessa Kaliforniassa. Facebook osti hiljattain WhatsApp-mobiiliviestintäohjelman 19 miljardilla Yhdysvaltain dollarilla.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Facebook osti Oculus VR:n" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1264 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi