⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

4chan

Ruotsin viherpuolueeseen kuulunut Zaida Catalán työskenteli eläinten oikeuksien puolesta ja hän halusi laillistaa seksipalveluiden ostamisen. Hän oli myös ihmisoikeus- ja luontoaktivisti. Hän eli ideologisessa kuplassa viime hetkiinsä asti. Hän ei kyennyt ymmärtämään kuinka valtaosa maailmasta ei lainkaan pidä arvossa hänen arvojaan. Hän ei ymmärtänyt kuinka isoa osaa tästä maailmasta rulataan voimalla ja väkivallalla. Catalán yhdessä yhdysvaltalaisen Michael Sharpin kanssa lähti YK:n valtuuttamana Kongoon parantamaan maailmaa. Molemmat siepattiin, kuten odottaa saattoi. Molemmat teloitettiin ampumalla, ja Catalánin pää leikattiin irti kun hän oli vielä elossa. Uskon Catalánin viimeisten ajatusten kulkeneen jokseenkin tätä rataa: ”no, ainakaan kukaan ei voi väittää minun olevan rasisti”.

En olisi kuullut tuon maailmanparantajan surmasta ilman 4chania.

Toukokuussa 2017 Kanadassa järjestettyä International AAAI Conference on Web and Social Media (ICWSM) -tilaisuutta varten tehtiin monikulttuurisen tutkimustiimin toimesta tutkimuspaperi. Kymmensivuisen tutkimuksen nimi on mahdollisimman myyvä: Kek, Cucks, and God Emperor Trump: A Measurement Study of 4chan’s Politically Incorrect Forum and Its Effects on the Web. Tutkimuksen tekijöiden mukaan 4chania pidetään yleisesti Internetin synkimpänä nurkkauksena. Tutkimus painottuu lähinnä /pol/-laudan tapahtumiin. Tutkijat latasivat 2,5 kuukauden aikana tuolta Politically Incorrect -palstalta yhteensä kahdeksan miljoonaa viestiä noin 216 000 viestiketjusta. Datan harvestoiminen starttasi 30.6.2016 ja päättyi pääosin saman vuoden syyskuussa.

Kiinnostavin kohta tuossa julkaisussa on, että tutkijat väittävät hyperlinkkejä tutkimalla voivan olla mahdollista paljastaa viestin lähettäjän henkilöllisyys. Jos viestin lähettäjä pystytään doxaamaan, 4chaniin ei enää tule uutta mullistavaa sisältöä. Se joko pakottaa 4chanin omistajan kehittämään järjestelyjä, joilla viestien lähettäjien anonymiteetti säilyy, tai se synnyttää uusia kilpailevia nettipalveluja.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta