Selainpelejä tekevä Yggdrasil Gaming on tuttu nimi ja tuttu logo kasinopelaajien parissa. Se on julkaissut useita viikinkiaiheisia pelejä. Niistä uusin on nimeltään Vikings Go To Hell. Yggdrasilin nettisivuilla kirjoitetaan pelin esittelyssä, että Viking-pelisarjan kolmas osa johdattaa pelaajan alamaailman liekehtiviä demonilaumoja vastaan. ”Alamaailma” on se tärkeä sana, sillä muinaisille norjalaisille alamaailma oli ”Hel”. Näin ollen jos Yggdrasil haluaa johdattaa pelaajansa alalandiaan, silloin pelin nimen pitäisi olla Vikings Go To Hel.
25/271
Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 25/271. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.
Memeettinen sodankäynti
Rouhea termi, memeettinen sodankäynti, tarkoittaa mielipidevaikuttamista pääasiassa pilakuvien välityksellä. Termin ensimmäinen sana juontuu ”meemi”-sanasta. Se tarkoittaa netissä leviävää ilmiötä. Kuvia askarrellaan milloin mistäkin aiheesta ja niitä levitetään lähinnä kuvalaudoilla. Kuvalaudat toimivat kuten keskustelulaudat, eli foorumit, mutta niissä kirjoitetun tekstin sijaan katselijan huomio kiinnittyy ensimmäisenä kuviin.
Kuinka estää keitaan hukkuminen hiekkaan?
Uusi kategoria: ajatuspostaus. Tässä kokeessa katsellaan Kuvaton.comissa olevaa keidasfotoa. Huomataan sen keitaan olevan pahassa raossa. Oletetaan tuulten liikuttelevan ympäröivää hiekkamassaa muru murulta, jyvä jyvältä. Jos halutaan varjella tuota kuvan keidasta hiekkamassoihin hukkumiselta, ja jos ajatuskokeen suorittajalla on jumalmoodi ja muut huijauskoodit käytössä, mitä sen keitaan pelastamiseksi voisi tehdä? Minä dumppaisin eri kokoisia kivenmurikoita kuvassa etualalla ja taka-alalla näkyvien hiekkamassojen rinteille. Upottaisin hiekkaan kepukoita ja levittäisin verkkoaitaa dyynien pintaa vasten. Yrittäisin saada jotain eloperäistä massaa kasvamaan lähidyyneille niin, että pinnalla oleva hiekka ei liiikkuisi tuulen mukana.
Microsoft osti GitHubin
Hnnngh, unohdin otsikosta kysymysmerkin, joten sen pitäisi olla näin: Microsoft osti GitHubin? Voisin lisätä sen tuohon otsikkoon, mutta silloin se ei olisi enää niin klikkitäky, joten. Joten, eiköhän jatketa asian käsittelyä: Microsoftilla on GitHubissa 1835 julkista koodiprojektia. Tuo on vaikuttava luku. Vertailun vuoksi Applella on GitHubissa vain 49 julkista projektia. Googlella niitä on 1288 kappaletta. Nokialla on 138 sellaista. Jos huhut GitHubin päätymisestä ”Ison Ämmän” haltuun pitävät paikkansa, Microsoftin koodirepositorioiden määrä nousee 67 miljoonaan. GitHub nimittäin lokakuussa 2017 kertoi sitä käyttävän noin 24 miljoonaa ohjelmistokehittäjää, joista 5,3 miljoonaa on Euroopasta, ja että niitä koodiprojekteja on huimat 67 miljoonaa. Niistä julkisia on 25 miljoonaa kappaletta.
Käteisen käy kuin puhelinkopin
Ennustuspostaus. Puhelinkopit katosivat matkapuhelinten vuoksi. Kunhan mobiilimaksaminen ja lähimaksu yleistyvät, tulee käteisen rahan hyväksyminen maksun välineeksi olemaan poikkeuksellista.