⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Ai niin, Fukushima

Kun googletetaan Fukushima Daiichi tulee hakutuloksissa vastaan ilmoitus, jossa punaisen boksin sisällä lukee ”Pysyvästi suljettu”. Se ilmoitus tulee olemaan voimassa noin, no… arviolta maailman loppuun asti. The Japan Times -lehti kirjoitti helmikuussa kuinka voimalaitoksen kakkosreaktorin sulanut ydin hönkii noin 530 sievertiä per tunti (Sv), ei siis millisievertiä (530 000 mSv). Säteilyturvakeskuksen mukaan 6000 mSv tujaus vuorokauden sisällä voi johtaa ihmisen kuolemaan.

Fukushimassa tilanne vaikuttaa olevan melko infernaalinen, kun laitoksen kuudesta ytimestä kolme on perin pohjin sulanut.

Laitosta operoi TEPCO

TEPCO suunnittelee The Japan Timesin mukaan ryhtyvänsä paikallistamaan ja siivoamaan karannutta ydintä vuodesta 2021 alkaen. Se on tietysti toiveajattelua, koska alkuvuodesta julkaistun uutisen mukaan sinne Fukushimaan lähetetty robotti kykenee ”absorboimaan damagea” vain sangen vaatimattoman määrän (73 Sv/h). Radioaktiivinen säteily on niin voimakasta, että robotti kärtsää alle kahdessa tunnissa. Siivotakseen mustan mönjän joutuu Tepco kehittelemään merkittävästi kestävämpiä robotteja.

Tietoa kirjoittajasta