⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Alan tympääntyä epärehellisyyteen

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 00.28

Flippaamalla kolikkoa sen pitäisi aika ajoin näyttää kaksi eri puolta, tai siis joskus pitäisi tulla ruunaa ja joskus laavaa, mutta vain teoriassa. Todellisuudessa kolikolla näyttää olevan vain yksi puoli. Nationalistinen ja perinteisiä arvoja kannattava National Front on ranskalainen poliittinen puolue. Ainakin brittimedia pyrkii leimaamaan sen äärioikeistolaiseksi. Se on melkoisen huvittavaa, koska samalla järjenjuoksulla National Frontia suuremmat kaksi muuta ranskalaista puoluetta olisi leimattava äärivasemmistolaisiksi. Pidän huvittavana sitä kuinka mistä tahansa saa tehtyä äärioikeistolaista, muttei oikein mistään äärivasemmistolaista.

Kreikassa eurovaalit voitti selvästi radikaali äärivasemmistolaispuolue. Kreikassa menestystä niitti myös äärioikeistolainen Golden Dawn. Jos kreikkalaisten äänten jakautumisesta uutisoidaan, arvatkaa kumpaa ääripäätä media painottaa? Arvasit oikein: media ei kauhistelle suinkaan äärivasuriuden nousua.

Tanskalaisten eurovaaliäänistä 23 prosenttia valui äärioikeistolaiselle puolueelle. Hyvälle kakkossijalle 20% saldolla nousi äärivasemmistolainen puolue. Arvataanpa kumpi ääripää kauhistuttaa?

Saksassa äärivasemmistolainen sossupuolue sai huimasti ääniä. Samaan aikaan lähes yhden prosentin ääniosuuden sai kansallissosialistisia viboja välittävä puolue. Kumpikohan ääripää tulee aiheuttamaan enemmän kauhua…

Ruotsissa eurovaalit voitti selkeästi sosialistipuolue, joka vei noin joka neljännen ruotsalaisen äänen mennessään. No, siellä ei ole medialle mitään kauhisteltavaa, koska kakkossijalle pääsi virhepuolue ja kolmannelle sijalle joku äärivasemmistolaisten pystyyn polkaisema feministipuolue, joka haluaa esimerkiksi kieltää poikia olemasta poikia ja tyttöjä olemasta tyttöjä. Ruotsissa siis kaikki OK.

Tietoa kirjoittajasta