⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Aloitin rottailun

Kirjoitettiin
Päivitettiin 4. maaliskuuta 2017 kello 19.35

Rotta hajoaa makaroneihinsa taisi olla se triggeröivä sitsuatsiooni, joka sai 22-vuotiaan hepun haluamaan muutosta elämäänsä ja kirjoittamaan siitä halusta Ylilaudalle. Ylilauta on yksi niistä kuvalaudoista, joissa voi nimettömästi ja kasvottomasti jakaa ajatuksia. Ne ajatukset näyttävät orbitoivan gigulijuttujen ympärillä — Erotiikka-kategoriassa on tätä kirjoittaessani 375 lukijaa. Nyt kuitenkin paneudutaan Työ ja yrittäminen -osastoon (jossa on vain 7 lukijaa). Sinne ilmestyi 9.2. ketju, tai säie, jonka otsikko on: Aloitin rottailun heti peruskoulun jälke…. Viestiketjun aloittaja kertoo heti peruskoulun päättymisen jälkeen ryhtyneen sossurotaksi, mutta harrastettuaan nyt viisi–kuusi vuotta sellaista elämänmenoa, haluaa hän muuttaa elämänsä kurssia parempaan suuntaan. Ketjun aloittaja kysyy ylilautalaisilta: Miten lähden elämässä eteenpäin kun töihin meneminen pelottaa, arkirytmi painaa liikaa ja koulutus ei riitä töiden saamiseen? Koulujen käyminen on mahdotonta.

Tikku vs. Y-lauta

Ensimmäinen viestiketjuun vastauksen antanut lautalainen ehdottaa, että asianomainen rotta voisi käydä ammattikoulun. Sellainen koulutus kestää kymmenestä kuukaudesta pariin vuoteen, jonka jälkeen on ammatti ja paremmat mahdollisuudet työllistyä.

Rotan vastaliike: Mitä sanoin kouluista?

Koulutuksen puolestapuhuja nyrkittää samasta aiheesta ja kysyy miksi koulussa käyminen on mahdotonta, ja muistuttaa töiden saamisen olevan todennäköisempää jos on suoritettuna toisen asteen tutkinto. Ilmankin sitä voi olla mahdollista tehdä esimerkiksi postikustin hommia, siivoushommia tai apumiehen hommia eri aloilla.

Rotta reagoi: En pärjää kevyemmässäkään arkirytmissä ilman että tekee mieli hirttäytyä ennen perjantaita eli tuskin tulen kestämään kouluja kahta vuotta.

Seuraavaksi rotalle ehdotetaan hänen voivan pelata nettipokeria, tai alkaa yrittäjäksi. Rotallahan ei ole mitään menetettävää.

Sitten susikuvan postannut ylilautalainen murjoo: Haluat lopettaa rottailun, muttet pelleilyä. Miten ajattelit jaksaa painaa duunia arjen kyljessä, jos nykyisellä kapasiteetillasi pysyt kasassa hädin tuskin viisi päivää putkeen?

Susikuvaa seuraa enemmänkin järjen ääntä: Mikään muutos tai taakka ei tunnu kovin suurelta, kunhan sen vain oppii jakamaan pienempiin askeliin, jotka johtavat kohti määränpäätä.

Sävelsin tämän blogipostauksen osoittaakseni Markolle miten tärkeä jokin Ylilaudan kaltainen kohtaamispaikka voi olla. Tämä viestiketju ei ehkä ole kovin tärkeä sen aloittaneelle sossurotalle, eikä se luultavasti saa juuri häntä muuttumaan, mutta se voi kammeta muita nimettömiä-kasvottomia lukijoita elämässään parempaan suuntaan.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta