Okei, otsikko on harhaanjohtava, mutta ehkä se saa sinut lukemaan tämän jutun. Curiosity maksoi 2,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria. ExtremeTechin keräämien tietojen mukaan Curiosityn sisältä löytyy yksi tietokone, johon kuuluu emolevy, RAM- ja ROM- sekä CPU-palikat. Tuo tietokone on ollut myynnissä vuosikymmenen ajan ja se on ilmeisesti suosittua tavaraa avaruusaluksissa. Curiosityssä oleva prosessori on PowerPC G3, joka hyrrää 200 megahertsin kellotaajuudella. DRAM-muistia on 256 megatavua. SSD-muistia tai vastaavaa on kaksi gigatavua. Softapuolella NASA käyttää Curiosityssä 27 vuoden ikäistä VxWorks-käyttöjärjestelmää. Aika vaatimattomat speksit kun otetaan huomioon proggiksen hintalappu.
Laitteesta löytyy kuitenkin jotain moderniakin. Modernien juttujen muassa on 17 kameraa, joista neljä on parin megapikselin kennoilla toimivia CCD-kameroita. Mastossa oleva kamera, nimeltään yllättäen MastCam, ottaa värillisiä kuvia ja kykenee HD Ready -laatuisen videokuvan nauhoittamiseen 10 fps:n tahtiin. Erikoinen kamera on robottikäsivarressa, joka voi ottaa maaperästä lähikuvia. Lisäksi laitteesta löytyy ChemCam-aparaatti, joka hoitaa hieman epätyypillisiä kuvaustehtäviä.
Suomen Ilmatieteenlaitos on toimittanut alukseen about 50 gramman edestä tieteellisiä instrumentteja. Se kuulostaa aika vähäiseltä määrältä — Curiosityn elopaino on jotain 739–899 kilogrammaa. Ilmoitettu paino vaihtelee lähteen mukaan. Ilmatieteenlaitoksen nettisivuillaan julkaisemien tietojen mukaan rollaattorin painosta 80 kilogrammaa on omistettu tieteellisille instrumenteille.