⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Aptana Studion laittaminen näyttämään Dreamweaverilta

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 01.35

Aptana Studio 3 on maksuton sivueditori, tai "koodinkäsittelyohjelma", joka sopii pienen totuttelun jälkeen myös sellaiselle käyttäjälle, joka on vuosikaudet käyttänyt Dreamweaveria. Käyttäjä on saattanut ronkkia lukemattomia nettisivustoja Dreamweaverin välityksellä ehkä vuodesta 2003 lähtien tai kauemminkin, ja jäädä kaipaamaan Dreamweaverin ennakoivaa tekstinsyöttöä ja syntaksivärjäystä senkin jälkeen kun on ollut pakko vaihtaa softaa toiseen esimerkiksi käyttöjärjestelmän vaihtamisen vuoksi.

No joo, kirjoitan itsestäni. Olen käyttänyt Dreamweaveria pitkään ja paljon. Siirryin Aptana Studio 3:een kun vanha tietsikkani ei enää suostunut lukemaan kovalevyllä olevia tiedostoja. Siitä en tässä enempää tilitä.

Aptana Studion ulkonäköä voi tuunata muistuttamaan Dreamweaveria avaamalla ylävalikosta Window → Preferences → Aptana Studio → Themes → Dreamweaver. Sitten vaan Apply ja homma on aika pitkälti siinä. Samalta preferenssisivulta voi säätää myös muita yksityiskohtia.

Jos olet tottunut Dreamweaverin ennakoivan tekstin- tai oikeammin koodinsyötön logiikkaan, Aptana Studio 3:n vastaava voi aiheuttaa kourallisen harmaita hiuksia, muttei se mitenkään hirmu hankala juttu ole omaksuttavaksi. Aptanassa koodi täydentyy joiltain osin sitä kirjoitettaessa. Esimerkiksi HTML-merkkausta naputeltaessa linkin href-osa saa lainausmerkit melkein itsestään. Dreamweaverin kohdalta muistan ennakoivan koodinsyötön lähinnä ehdottavan jotain sulkevaa tagia tai koodivaihtoehtoja. Se ei siis ole yhtä aggressiivinen kuin Aptanassa.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta