⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Auto ei käynnisty

Ensimmäisen maailman ärsyttävimpiä asioita lienee se jos auto ei lähde käyntiin. Viime aikoina oma autoni on ollut juuri sillä tavalla ärsyttävä. (Eilen ja toissapäivänä, varmasti tänäänkin.) Aikaisemmin kaara on käynnistynyt, joskin ajoittain tuntunut mörisevän startin aikana. Nyt virtanappiin nojaamalla kuuluu ainoastaan "njön-njön-njön-njön" eikä edes hyvällä mielikuvituksella voi kuvitella sen aikovankaan lähteä liikkeelle.

Kun auto on mitä on, ja minä olen mitä olen, en tiedä mitä tehdä. Eikä varmasti tiedä autokaan. Jos auto mahtuisi lihamyllystä läpi, sen voisi jauhaa sillä ja ripotella hakkeen kukkapenkkiin tai jonnekin. Lataan nyt läppärin akkua. Aion myöhemmin testata josko OBD-lukijalla ja siihen Bluethoothin kautta paritettavalla OBDAutoDoctorilla saisi käynnistymisongelmaan vastauksen.

Elokuussa kaaran huoltohommiin on mennyt vajaat 350 euroa. Sillä sain öljynvaihdon, jonkun öljyfiltterin vaihdon, ilmastointihuollon sekä vasemman etupään isolaattorista johtuneen minivian korjattua.

Renault Scenicin akku.
Auton edellisen omistajan toteuttama akkuviritys. On ollut toimiva ratkaisu tähän asti.

Renault Scenicin moottorin suojamuovi.
Renault Scenicissä moottorin muovisysteemi irtoaa työntämällä sitä taakse ja ylöspäin. Meni vuosi ennen kuin keksin sen.

Tietoa kirjoittajasta