Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Auto ei käynnisty

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 03.11

Ensimmäisen maailman ärsyttävimpiä asioita lienee se jos auto ei lähde käyntiin. Viime aikoina oma autoni on ollut juuri sillä tavalla ärsyttävä. (Eilen ja toissapäivänä, varmasti tänäänkin.) Aikaisemmin kaara on käynnistynyt, joskin ajoittain tuntunut mörisevän startin aikana. Nyt virtanappiin nojaamalla kuuluu ainoastaan "njön-njön-njön-njön" eikä edes hyvällä mielikuvituksella voi kuvitella sen aikovankaan lähteä liikkeelle.

Kun auto on mitä on, ja minä olen mitä olen, en tiedä mitä tehdä. Eikä varmasti tiedä autokaan. Jos auto mahtuisi lihamyllystä läpi, sen voisi jauhaa sillä ja ripotella hakkeen kukkapenkkiin tai jonnekin. Lataan nyt läppärin akkua. Aion myöhemmin testata josko OBD-lukijalla ja siihen Bluethoothin kautta paritettavalla OBDAutoDoctorilla saisi käynnistymisongelmaan vastauksen.

Elokuussa kaaran huoltohommiin on mennyt vajaat 350 euroa. Sillä sain öljynvaihdon, jonkun öljyfiltterin vaihdon, ilmastointihuollon sekä vasemman etupään isolaattorista johtuneen minivian korjattua.

Renault Scenicin akku.
Auton edellisen omistajan toteuttama akkuviritys. On ollut toimiva ratkaisu tähän asti.

Renault Scenicin moottorin suojamuovi.
Renault Scenicissä moottorin muovisysteemi irtoaa työntämällä sitä taakse ja ylöspäin. Meni vuosi ennen kuin keksin sen.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Auto ei käynnisty" on saanut pisteet 8 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1291 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , .

Kommentit

Blogiin ei nyt oteta vastaan uusia kommentteja, sillä käyttämäni Web-palvelin tapaa jättää lähettämättä sähköposti-ilmoituksen kun joku tallentaa uuden kommentin. Siksi en pysty moderoimaan kommentteja kunnolla. Kommentointi tulee mahdolliseksi myöhemmin. Tämän jutun saamat kommentit näkyvät alapuolella.

Petri kirjoitti 27. elokuuta 2013

Käynnistysongelmien syy on paikallistettu. Autosalvasta soitettiin ja vialliseksi osaksi nimettiin vauhtipyörän anturi (tai joku sellainen, huomenna saanen tarkempia tietoja).

Petri kirjoitti 29. elokuuta 2013

Autosalvan hintoja alv.:n kanssa: anturi 87, kosketin 69, uusinta 65, vian etsintä 35, vikakoodien luku 55.

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi