⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

bebionic3 ja i-limb

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 00.30

Speak to the hand, ‘cause the face ain’t listening. Jos maailmassa olisi yksi käsi, jolle haluaisin puhua, se olisi joko bebionic3 tai i-limb ultra revolution. Vaikka molemmat tuotteet on nimetty typerän hipsterimäisesti, ne ovat erittäin kiehtovia vehkeitä. Molemmat nimeämistäni tuotteista ovat käsiproteeseja, eivätkä mitä tahansa sellaisia, vaan terminaattorisukupolven proteeseja.

Sekä bebionic3 että i-limb ovat ymmärtääkseni myoelektrisiä laitteita, jotka on tökätty raajaan ja yhdistetty lihassäikeiden tai muiden osasten avulla hardwareen. Käyttäjä pystyy ohjailemaan laitetta liikuttelemalla lihaksiaan.

Näistä laitteista bebionic3 on sellainen, ettei sen peukalon toimintalogiikka ole aivan yhtä kehittynyt (tai siltä vaikuttava) kuin i-limbissä. i-limbissä peukun kaikkia niveliä liikutellaan ns. tahdonvoimalla, kun taas bebionic3 huolimatta erittäin tyylikkäästä muotoilustaan pystyy liikuttelemaan peukalosta vain toista niveltä, tai siis niin, että peukalon juuressa oleva nivel pitää käsipelillä (toisella kädellä) napsauttaa haluttuun asentoon.

Kumpaakin kättä, i-limbiä ja bebionic3:a, vaivaavat vähintään yhtä paljon kuin minuakin nämä asiat:

  • Ranne voi ilmeisesti kiertyä molemmissa tapauksissa, muttei taipua esim. eteenpäin, taaksepäin tai sivuille.
  • Sormien ja kiertymisen nopeus ei ole samaa luokkaa kuin oikeissa käsissä.

i-limb ultra revolutionin siisteihin ominaisuuksiin kuuluu toimiva peukku ja jonkinlainen pehmuste sormenpäissä ja sormissa muutenkin. Tuo pehmuste voi olla erittäin hyödyllinen jos tartutaan esimerkiksi tussiin, mukiin tai kännykkään, sillä se auttaa tarrautumaan tai pureutumaan esineeseen paremmin. bebionic3 pystyy väitetysti litistämään tölkin (mutta minkälaisen, sitä en tiedä), joten se on ainakin yksi iso plussa.

Videoita


bebionic3


i-limb ultra revolution

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta