⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Belkin Omniview Switch2

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 00.10

Belkin Omniview Switch2 on viidenkympin KVM-jakorasia. Hankin sen Verkkokauppa.comista äänihaaroittimella varustettuna versiona ja kytkin laitteen kahteen pöytäkoneeseen eilen illalla. Vaikka laitteesta ei saa kuin VGA-laatuisen kuvan näkyviin, vaikuttaa kytkin olevan hintansa arvoinen.

Laitoin tuon KVM-kytkimen tilaukseen kun älysin, ettei Windows 7:ssä saa kaikkia kaipaamiani ohjelmia toimimaan yhteensopivuusongelmien vuoksi. Sen vuoksi pyöritän vanhoja ohjelmia, kuten nettisivujen sivueditoria ja sähköpostiohjelmaa, vanhalla pöytäkoneella ja teen enemmän tehoja vaativia toimia uudella koneella. Näin sen suunnittelin. Harmillisesti uusi kone kaatuu, jumittaa, jäätyy ja hyytyy itsestään aina silloin tällöin. Aina, silloin ja tällöin kun sillä yrittää tehdä jotain.

Uudessa koneessa on jotain häikkää joko emolevyn tai prosessorin kanssa. Kone on saksalaisesta nettikaupasta tilattu ja jo kertaalleen sinne palautettu, koska se ei ensimmäisellä yrittämällä lähtenyt lainkaan käyntiin. Saatuani koneen takaisin, oli sen mukaan liitetty saksankielinen lappu, josta käsitin jonkun RAM-muistikamman vaihdetun uuteen. Se fiksauskierros sai ainakin tietokoneessa virrat menemään päälle.

Kone alkoi tarjoilemaan blue screen of deathia jo ennen Windowsin asentamista. Sitä ja muita hyytymisen merkkejä on ilmennyt vaikka olen vaihtanut virtalähteen, muistikammat, päivittänyt BIOSin, eheyttänyt levyn, päivittänyt ajureita, kokeillut palautuspisteestä käynnistämistä, hommannut uuden näytönohjaimen ja viime aikoina lähinnä vain katsonut laitetta helvetin vihaisesti. Mikään näistä toimenpiteistä ei ole saanut vikaa kaikkoamaan.

Belkin sen sijaan toimii napin painalluksella. Eri koneen aktivoimista varten on pöydälle tai jonnekin asetettava johdollinen läpyskä, jota napsauttamalla taika tapahtuu. Siinäkin on parin sekunnin viive, joskus pidempikin, kunnes hiiri ja näppäimistö heräävät henkiin. En tosin tiedä rasittaako kytkimen kanssa rämppääminen näitä elektronisia laitteita, mutta ei se ainakaan tuota uutta konetta paljon pahempaan kondikseen voi viedä. Jos siitä Made In China -mallin koneesta on jotain hyvää sanottavaa, on ainakin mukavaa ettei se ole vielä spontaanisti syttynyt liekkeihin. Se tyydytys sentään jäänee minun tehtäväkseni.

Tagit: , ,

Tietoa kirjoittajasta