⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Blackphone

Blackphone on uudenlainen tietoturvallinen puhelin. Siitä uutisoitiin tammikuussa 2014 Suomessakin. Myös Forbes noteerasi sen. Blackphone pyrkii erottumaan muista luureista edukseen siinä, että se pyrkii estämään puhelimen vakoilemisen. Se on Silent Circlen ja Geeksphonen yhteinen projekti. Puhelin tullaan esittelemään suurelle yleisölle helmikuussa Espanjassa järjestettävässä Mobile World Congressissa. Barcelonassa pidettävä Mobile World Congress, MWC, on maailman suurin kännykkämiitti. Siellä esitellään esimerkiksi uudenlaisia puhelinmalleja. Vuonna 2013 se keräsi yli 72 000 kävijää.

Puhelin käyttää modifioitua Androidia käyttöjärjestelmänään. Sen nimeksi annettiin PrivatOS. Käyttiksen erikoisuus on tietoturvallisten puheluiden tekeminen ja vastaanottaminen, myös suojattujen tekstiviestien lähettäminen ja vastaanottaminen, tiedostojen siirtäminen ja säilyttäminen puhelimessa, kuten myös suojattujen videochattien pitäminen — kaikki tämä niin ettei käyttäjän toimia voida monitoroida tai nauhoittaa. Puhelimeen tulee näiden tietoturvajuttujen lisäksi tyypilliset kännyköiden hintahaitarin yläpään malleihin kuuluvat toiminnot.

Blackphone kertoo juuri nettisivuillaan uusimassaan FAQ-osiossa, etteivät he väitä tuotteensa olevan NSA-suojattu, mutta he pyrkivät tekemään kaiken voitavan sen eteen. Blackphonen PrivatOS tullaan julkaisemaan avoimena lähdekoodina joka tapauksessa. Tämän siirron pyrkimyksenä on saada yhteisöltä tukea softansa paranteluun.

Puhelimen tarkkoja speksejä ei vielä ole paljastettu, mutta sen hinnan kerrotaan olevan matalampi kuin mikä on iPhone 5S:llä. Puhelimessa tulee olemaan valmistajiensa mukaan runsaasti korkealaatuisia materiaaleja, kuten erinomainen näyttö, runsaasti RAM-muistia ja prosessoritehoa. Puhelimessa ei myöskään tulla näkemään tyypillistä "bloatware"-ilmiötä. Useissa laitteissa on esiasennettuna läjä tarpeettomia ohjelmia. Blackphonen kohdalla niin ei tule olemaan.

Puhelimen ennakkotilausvaihe tullaan luultavasti käynnistämään 24.2.2014.

Tagit: , ,

Tietoa kirjoittajasta