⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Bondora

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014

Öym, öym, öym, onko isePankur nykyään Bondora? Googlettamalla "isePankur" ei näytä avautuvan muita kuin vanhoja vertailusivustojen juttuja ja foorumien viestiketjuja. Siirtymällä isePankurin aikaisemmin käyttämään nettisivuosoitteeseen www.isepankur.ee kävijä ohjataan oletusarvoisesti vironkieliselle Bondora-sivustolle. Sieltä löytyy onneksi myös suomi ja enkku ja svenska ja muita kielivaihtoehtoja.

Bondora by isePankur toimii nähtävästi samalla tavalla kuin alkuperäinenkin saitti: lainanhakijat ja -tarjoajat voivat harjoittaa fyffepeliä. Pelin nimi on vertaislainaaminen. Sitä on harrastanut Suomessa jo useamman vuoden ajan ainakin Fixura. Ehkä isePankurin tapauksessa on haluttu kansainvälistyä samaan malliin kuin Suomen Verkkomaksut, joka otti nimekseen Paytrail.

Bondorasta voi väitetysti saada jopa kymppitonnin edestä lainaa. Jos lainanhakija saa sen 10 000 euron summan, sen kuukausimaksu on 299 euroa mikäli valitaan 60 kuukauden (viiden vuoden) soppari. Jos laina halutaan maksaa takaisin rivakammin 48 kuukaudessa (neljässä vuodessa), kiristyy kuukausierä 337 euroon. Sijoittaja puolestaan voi nauttia ainakin sellaisista faktoista kuin:

  • Lainansaajia on viidestä maasta.
  • Heitä on 70 000 kappaleen paikkeilla.
  • Muita rahanlainaajia, tai sijoittajia, on nelisen tuhatta.
  • Porukka on vipannut rahaa yhteensä 10 miljoonan euron edestä.

Vertaislainaamisessa on tiettyjä ongelmia. Niistä rahaa lainaavalle taholle suurin on lainatun rahan saaminen takaisin. Bondora on julkaissut nettisivuillaan sijoitusoppaan. Siinä on erityisesti lukemisen arvoinen neljän kohdan luettelo, jota noudattamalla voinee minimoida luottoriskiä. Tiivistän Bondoran ohjeet näihin kolmeen pallukkaan:

  • Älä lainaa vain yhdelle lainansaajalle. Laita sen sijaan rahaa useisiin hyväksyttävän riskitason tapauksiin.
  • Älä lainaa yhdelle lainansaajalle turhan suurta summaa.
  • Älä lainaa heille, joilla on maksuhäiriöitä takanaan.

Kokemus.info: Jaa kokemuksiasi Bondorasta. Mielipiteiden avulla voit auttaa muita joko hyödyntämään tuota palvelua. Myös mahdolliset varoituksen sanat ovat tervetulleita.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta