Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Calypso voi rikkoa WordPressin tai viedä sen tähtiin

Kirjoitettiin
Päivitettiin 13. joulukuuta 2015 kello 12.19

WordPressin hallintapaneelin uudistuksen koodinimi on Calypso. WP:n perustaja Matt Mullenweg luetteloi blogissaan mitä Calypso käytännössä tarkoittaa. Luettelon alussa hän mainitsee Calypson olevan "uskomattoman nopea". Nopeus saavutetaan käyttämällä JavaScriptiä. Nopeus lienee uudistuksen suurin ilonaihe tavallisille käyttäjille, sillä jos valtaosa hallintapaneelin toiminnallisuuksista ladataan vain yhden kerran, sen jälkeen samalla sivulatauksella suureen osaan toiminnoista voi päästä käsiksi ilman havaittavaa latauksen aiheuttamaa viivettä. Mutta jos se ei toimi kunnolla eri laitealustoilla, tai jos se ei ole yhteensopiva valtavan olemassa olevien pluginien kirjon kanssa…

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Calypso voi rikkoa WordPressin tai viedä sen tähtiin" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1296 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , .

Kommentit

Blogiin ei nyt oteta vastaan uusia kommentteja, sillä käyttämäni Web-palvelin tapaa jättää lähettämättä sähköposti-ilmoituksen kun joku tallentaa uuden kommentin. Siksi en pysty moderoimaan kommentteja kunnolla. Kommentointi tulee mahdolliseksi myöhemmin. Tämän jutun saamat kommentit näkyvät alapuolella.

Rolle kirjoitti 15. joulukuuta 2015

Calypsohan on toistaiseksi käytössä vain WordPress.comissa, eikä sitä tule samassa muodossa koskaan käyttöön self-hosted WordPresseihin. Lisäksi laitetoimivuus on triviaalia, koska kyse on edelleen administa jota plärätään moderneilla selaimeilla. Plugineilla ei yleensä ole kummoisempia riippuvuuksia adminissa, riittää että ne voivat kutsua omaa javascriptiä, joten en näe suurta ongelmaa tässäkään. Jonkinlaisia porttauksia on jo muuten olemassa itsehostattuihinkin sekä JS-frameworkeilla toimivia teemoja, mutta täytyy ymmärtää että tässä vaiheessa kaikki on vielä melko experimentaalia. Pidän kuitenkin suunnasta johon ollaan menossa mm. Rest API:n myötä.

Petri kirjoitti 15. joulukuuta 2015

Kiitos! Jos WordPress.comissa on jotain 37 miljoonaa käyttäjää (tämän mukaan), tuon uudistuksen epäonnistuessa jollakin tavalla voi WP:n maine kokea pahan kolauksen ja iso määrä käyttäjiä vaihtaa kilpaileviin julkaisujärjestelmiin. Admin-puolella uskon ongelmia tulevan sellaisten käyttäjien kohdalla, jotka tekevät päivityksiä kännyköillä tai tableteilla. Tämän sivun kommentointi on avoinna pitkään, joten voimme myöhemmin palata asiaan ja nähdä kuinka kävi. :-)

Rolle kirjoitti 15. joulukuuta 2015

Juu, neljäsosa maailman verkkosivuista on toteutettu WordPressillä. Mutta kuten sanottua, Calypso on käytössä WordPress.comissa ainoastaan täysivaltaisesti, jossa ei pysty samalla tavalla omia kikkailemaan (hallinta WP:llä). WordPress.com-sivustojen käyttö on jokseekin pientä verrattuna itse hostattuihin sekä paljon vähemmän kustomoituja. WordPress.orgin kehitys jatkuu toistaiseksi käsittääkseni kokonaan ilman Calypsoa, joten en näe tässä mitään riskejä.

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi