Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Codecademy

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 01.43

Sunnuntain kuluttamiseksi liityin Codecademyn jäseneksi (nimimerkillä kuopassa sielläkin) ja rupesin tutustumaan Pythoniin. Koodiakatemiassa on Python-kielen lisäksi tarjolla ilmaisia tutustumiskierroksia jQueryn, JavaScriptin, PHP:n ja Rubyn saloihin. Pyyttoni on meikäpoikaa kiinnostanut pitkään, sillä se vaikuttaa älyttömän yksinkertaiselta ollakseen ohjelmointikieli. Tämän päivän aikana olen saanut noin 30% Pythonia käsittelevästä materiaalista hoidettua läpi. Jonkin verran olen varmaan oikeasti niistä materiaaleista oppinutkin. Yksi hienoja kannustimia Codecademyssä on kerätä "ansiomerkkejä".

Codecademyn tavan tyydyttää turhamaisuutta jakamalla ansiomerkkejä lisäksi palvelun opetussysteemi on mainio. Pythonin kohdalla oppilaalle paljastetaan esimerkiksi, että Pythonin nimi juontuu mainiosta Monty Pythonin televisio-ohjelmasta. Useita viittauksia show’hon esitetäänkin pitkin kurssia, josta minä olen muutamassa tunnissa muiden hommien tekemisen ohella saanut rouskutettua jo kolmasosan pois päiväjärjestyksestä. Opetettavat asiat esitetään selkeästi. Ne on pilkottu erittäin minimalistisiin vaiheisiin, joiden parissa voi viettää aikaa ilman hoppua. Tähän mennessä palvelusta saamani kokemukset ovat olleet niin myönteisiä, että haluan kertoa siitä koko maailmalle kirjoittamalla tällaisen blogimerkinnän. ;-)

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Codecademy" on saanut pisteet 6,5 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 2 kertaa. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1292 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , , .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi