Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Cron job cPanelissa

Kirjoitettiin
Päivitettiin 26. maaliskuuta 2015 kello 22.45

Pieni muistiinpano minulle ja sinulle. cPanel-hallintapaneelista käsin voi asettaa ajastettuja tehtäviä, siis "cron jobeja". En ole vuosien aikana juurikaan tarvinnut sellaisia, mutta koodaamani Goottideitti.net-sivuston tietokannan paisumisen hidastamiseksi loin cronilla suoritettavan skriptin. Sillä skriptillä poistetaan eräitä tyhjiä rivejä tietokannasta kerran vuorokaudessa, kun cron job tekee kyselyn erääseen URL-osoitteeseen. URL-osoitteen avaaminen suorittaa skriptin, joka puolestaan deletoi tietokannasta tarpeettomia rivejä. (Tarpeettomia rivejä syntyy esim. kun käyttäjä poistaa tilinsä.) Jos cPanelista käsin halutaan laittaa cron job avaamaan jokin tietty URL-osoite vaikka kerran päivässä, on cronin komentokenttään lisättävä se URL-osoite, joka halutaan avata. Se yksin ei vaikuta tekevän mitään, joten ennen URL:ia on oltava sana wget.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Cron job cPanelissa" on saanut pisteet 8 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1292 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , , .

Kommentit

Blogiin ei nyt oteta vastaan uusia kommentteja, sillä käyttämäni Web-palvelin tapaa jättää lähettämättä sähköposti-ilmoituksen kun joku tallentaa uuden kommentin. Siksi en pysty moderoimaan kommentteja kunnolla. Kommentointi tulee mahdolliseksi myöhemmin. Tämän jutun saamat kommentit näkyvät alapuolella.

Marko kirjoitti 27. maaliskuuta 2015

Ihan vinkkinä :) Kannattaa koittaa ajaa suoraan jos php koodia pistää niin php /polku/tiedosto.php niin menee suoraan php:n kautta.
Tuossa kannattaa vaan huomioida se että polku on hyvä olla absoluuttinen eli esim /var/www/sivu/tiedosto.php ja tiedostossa jos includataan jotain niin niissäkin oltava polut kunnossa.

Siperia opettaa :)

Petri kirjoitti 27. maaliskuuta 2015

Ahaa, kiitos! Tuo on hyödyllinen vinkki. Testaan sitä myöhemmin tänään. :-)

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi