⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Deutsche Bank rommaa tai ei — se on 50-60

Luen Suomi24:n keskusteluita, myös Vauva-lehden juttupalstaa ja Kauppalehden keskustelupalstaa. Uskon näissä kolmessa palstassa olevan hyvin edustettuina fennoja jokaisesta yhteiskunnan kerroksesta. Vauvafoorumi tarjoaa paljon hauskojakin ideoita blogimerkinnöille, mutta tämä juttuidea tulee Kauppalehden juttupalstalta. Siellä ahkerasti kirjoitteleva nimimerkki MegaBear vakuuttaa päivämäärän 30.9.2016 painuvan historiaan päivänä, jolloin Deutsche Bank meni nurin. Hän uskoo sen ”rommaavan” vieläkin huolellisemmin kuin Lehman Brothersin vuonna 2008.

Deutsche Bankkiin kohdistuneet väitteet

Saksalainen viikkolehti Die Zeit kirjoitti Deutsche Bankin finanssipuolen olevan siinä määrin kuralla, että se voi tarvita rahainjektion valtiolta. Saksan hallitus ei kuitenkaan väitetysti tee suunnitelmia pelastaakseen pankin. Maailmanlopun meininkiä (tai ainakin globaalia pankkijärjestelmän kaatumista — vähän sama asia) povaavat nettisivustot, kuten yhdysvaltalainen SuperStation95, uskovat ”todellisten shokkiaaltojen” olevan tulossa siinä vaiheessa kun saksalaiset lähtevät Deutsche Bankiin hakemaan rahojaan ulos.

Edellä mainitsemani SuperStation95:n mukaan saksalaisille on kerrottu vaivihkaa kaikkien pankkien sulkevan raha-automaatit 1.10.2016. Jos se pitää paikkansa, asiat varmasti kehittyvät mitä jännittävimpään suuntaan. :-)

Maailmanloppua ei ole vielä tullut (klo 21.30)

No ehkä se tulee huomenna, tai sen jälkeen, tai ehkä se ei tule viikonloppuna vaan ensi viikon alussa.

Tietoa kirjoittajasta