⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

DH-Kronach

DH-Kronach on tekemäni kenttä eli mappi Darkest Hour -nimiseen tietokonepeliin. Työstin sitä edellisen kerran useampia vuosia sitten. Nyt innostuin hetkeksi testailemaan millä tavalla bottien, siis tietokoneen ohjaamien pelihahmojen, laittaminen liikkeelle onnistuu. Darkest Hourin botit ovat erittäin tyhmää sakkia, mutta ne voidaan laittaa liikkumaan paikasta toiseen luomalla niille erityisiä kulkureittejä ripottelemalla UnrealEd-kenttäeditoriin pieniä omenoita muistuttavia esineitä. Omenoilta näyttävät toiminnot linkitetään keskenään kun kenttää leivotaan kasaan. Linkityksen jälkeen botit voivat ravata esimerkiksi lähtökohdan (spawn) ja valloitettavan tai puolustettavan kohteen (objective) välillä ja tarpeen tullen taistella vastapuolen botteja vastaan.

Tässä alapuolella on näkymä UnrealEd-editoriin (joka taitaa olla Unreal Enginen versioon 2.5). Editorissa pelikenttä näytetään neljästä eri vinkkelistä. Ylävasemmalla on suoraan ylhäältä alaspäin, alavasemmalla on viistosti ylhäältä alas, oikealla ylhäällä pelikenttä on joltain sivulta, alaoikealla se on samaan tapaan joltain (toiselta) sivulta päin kuvattu. Tässä kuvakaappauksessa bottien murupolut eivät ole vielä näkyvissä. Ne näkyvät alempana.

Kuva kentästä DH-Kronach, jonka kolmas beta-versio ilmestyi 13.10.2014.

Tässä näkymässä näkyvät bottien polut. Muistaakseni vihreät viivat tarkoittavat niitä reittejä, joita AI käyttää mieluusti, valkoiset viivat olivat ehkä oikopolkuja tai jotain vastaavaa. Siniset viivat tarkoittavat reittejä, joita botit voivat kulkea, mutta ensisijaisesti reissaaminen tapahtuu vihreitä polkuja pitkin.

Bottien polut näkyvät DH-Kronachissa.

Tässä on kuvakaappaus kentästä, jossa konsoliin asetetulla koodilla showai on tuotu ruudulle sekä informaatiota botista ja samalla ne viivat, joita pitkin botti kulkee pitkin kenttää. Tositilanteessa nuo viivat eivät tietenkään näy kenellekään. Botin päästä lähtee punainen viiva kohti seuraavaa "omenaa" ja valkoiseksi väritetty viiva on nykyinen reitti. Taaksepäin osoittava sininen viiva on yhdistetty botin takana olevaan lähimpään samalla puolella olevaan bottiin.

Pelissä näkymä botista, joka noudattaa sille asettamaani murupolkua.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta