⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Diakuvien digitoimisen hankaluus

Jos et ole kiinnostunut valokuvaamisesta niin skippaa tämä. Tämä on valokuvausjuttu. Askartelin eilen. Saksin ja teippasin pahvilaatikosta softboksin, jonka ensimmäiseen päätyyn laitoin A4-paperin. Toisen päädyn sisälle laitoin käsisalaman. Tällä tavalla salaman välähdyksen arvelin leviävän tasaisesti. Sitten yritin laittaa aikaisemmin Telefoton kehittämät diakuvat sitä pahvilaatikon A4-paperilla päällystettyä puolta vasten. Se osoittautui keksintöni heikkoudeksi, sillä filmi on kupera tai kovera.

Sain kuvista kaksi kolmasosaa digitoitua käyttämällä Nikon D7100 -kameraa ja siinä Tamronin 90mm makrolinssiä. Kamera oli jalustan päällä niin, että jokainen kuva oli samalta etäisyydeltä ja samasta kuvakulmasta. Ja manuaaliasetuksilla niin ettei tarkennus ym. asetukset muuttuneet.

Digitointiviritelmässä on parantamisen varaan. Tässä on muutama esimerkki eilisestä testistä. Monet kuvista olivat alivalottuneet. Kuvaushetkellä valotus oli mitattu digikameralla siten, että kummassakin kamerassa oli sama ISO-luku ja aukko.

Nikon D7100:lla digitoitu diakuva.

Nikon D7100:lla digitoitu diakuva.

Lubitel 166U:lla otettu valokuva, joka on digitoitu Nikon D7100:lla.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta