⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Epic antaa rahaa lupaavien pelien tekijöille

Kirjoitettiin
Päivitettiin 4. maaliskuuta 2015 kello 08.45

Tämä on vanhanen, sillä kyseinen uutinen julkaistiin Gamasutrassa ja muualla jo pari viikkoa sitten. Pelimoottori Unreal Enginen kehittänyt Epic Games jakaa 5000–50 000 Yhdysvaltain dollarin suuruisia apurahoja heille, jotka rakentavat lupaavilta vaikuttavia pelejä. Apurahan saaminen edellyttää ensisijaisesti sitä, että se tulee hyödyntämään Unreal Engineä (UE4). Toinen tärkeä kriteeri on "pelin lupaavuus". Sillä kai tarkoitetaan, ettei ihan mitä tahansa pilipalihommaa aiota tukea.

  • 5000 USD = 4453 EUR
    • Pienin apuraha on tämän verran.
  • 50 000 USD = 44 535 EUR
    • Suurimman apurahan määrä on näin paljon.
  • 5 000 000 USD = 4 453 549 EUR
    • Rahaa jaetaan kaiken kaikkiaan miljuunamäärin.

Epic Games sponssaa pelien kehittäjiä, koska se kannustaa porukkaa käyttämään Unreal Engine 4:ää. Apurahan saaneet tahot voivat käyttää summan ihan miten he haluavat. Epic Gamesin perustanut Tim Sweeney toivoo kuitenkin, että kehittäjät voisivat rahan voimalla julkaista pelin tai vaikka luoda joukkorahoitusta varten kampanjan johonkin rahoituspalveluun. Rahan myöntämisestä vastaa pieni ryhmä tuomareita, jotka miettivät millä hakijoilla on mahdollisuus menestyä. Se tarkoittaa esimerkiksi hyvää peli-ideaa, graafista puolta tai jotain, joka erottaa pelin harmaasta massasta.

Kuinka voi hakea Unreal Dev Grants -apurahaa?

Sitä voi hakea kirjoittamalla sähköpostia osoitteeseen unrealdevgrants@epicgames.com. Viestiin on liitettävä linkki projektia esittelevään videoklippiin. On syytä myös kirjoittaa kuvaus pelistä. Myös muuta peliin liittyvää aineistoa voi toimittaa. Hakemuksen jättäjiltä toivotaan, tai paremminkin edellytetään, että pelistä on valmiina ainakin prototyyppi. Pelkkä idea ei riitä. Lisää tietoja löytyy tältä sivulta.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta