Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

EU Googlelle: Android auki tai maksa 4 342 865 000 €

Kirjoitettiin
Päivitettiin 18. heinäkuuta 2018 kello 16.25

Se luku on 4,34 miljardia euroa. Google joutuu maksamaan sen verran 90 päivän kuluttua, mikäli se ei huolehdi, että Googlen softien edustus Android-käyttöjärjestelmässä oleellisesti heikkenee. Idea tuossa EU:n manifestissa on jokseenkin sama kuin vuos’kausien takaisessa Microsoftin ja Internet Explorerin kombinaatiossa. Aikoja sitten Microsoft mukiloitiin sen tautta, että sillä oli nettiselaimena Internet Explorer liian hyvin edustettuna Windows-käyttöjärjestelmissä.

Euroopan Unionin komission mukaan Google pakottaa laitevalmistajat olemaan myymättä yhtä ainoaa sellaista Android-käyttöjärjestelmää hyödyntävää laitetta, jota Google ei ole hyväksynyt. Toiseksi Google pakottaa laitevalmistajat esiasentamaan Androidiin Google Search -nimisen applikaation ja selainohjelman (Chromen), mikäli laitevalmistajat haluavat päästä osalliseksi Play Store -kaupan eduista. Kolmanneksi EU:n komissio väittää Googlen tilittäneen suurille laitevalmistajille ja mobiiliverkkojen operaattoreille rahaa sillä ehdolla, että ne esiasentavat laitteisiinsa Google Search -appin.

Komissio ajattelee, että periaatteessa jokainen Europan talousalueella myytävä Android sisältää esiasennettuna Google Searchin. Toinen laittomaksi väitetty toimintatapa on Googlen Chrome-selaimen esiasentaminen periaatteessa joka ainoaan Androidiin, jota myydään Euroopan talousalueella. Näiden kahden toimenpiteen johdosta Google päättää Androidin käyttäjän puolesta mitä hakukonetta he (todennäköisimmin) tulevat käyttämään.

(Lähde, englanniksi, PDF.)

Tietoa kirjoittajasta

"EU Googlelle: Android auki tai maksa 4 342 865 000 €" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1292 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta..

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi