⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

EU Googlelle: Android auki tai maksa 4 342 865 000 €

Kirjoitettiin
Päivitettiin 18. heinäkuuta 2018 kello 16.25

Se luku on 4,34 miljardia euroa. Google joutuu maksamaan sen verran 90 päivän kuluttua, mikäli se ei huolehdi, että Googlen softien edustus Android-käyttöjärjestelmässä oleellisesti heikkenee. Idea tuossa EU:n manifestissa on jokseenkin sama kuin vuos’kausien takaisessa Microsoftin ja Internet Explorerin kombinaatiossa. Aikoja sitten Microsoft mukiloitiin sen tautta, että sillä oli nettiselaimena Internet Explorer liian hyvin edustettuna Windows-käyttöjärjestelmissä.

Euroopan Unionin komission mukaan Google pakottaa laitevalmistajat olemaan myymättä yhtä ainoaa sellaista Android-käyttöjärjestelmää hyödyntävää laitetta, jota Google ei ole hyväksynyt. Toiseksi Google pakottaa laitevalmistajat esiasentamaan Androidiin Google Search -nimisen applikaation ja selainohjelman (Chromen), mikäli laitevalmistajat haluavat päästä osalliseksi Play Store -kaupan eduista. Kolmanneksi EU:n komissio väittää Googlen tilittäneen suurille laitevalmistajille ja mobiiliverkkojen operaattoreille rahaa sillä ehdolla, että ne esiasentavat laitteisiinsa Google Search -appin.

Komissio ajattelee, että periaatteessa jokainen Europan talousalueella myytävä Android sisältää esiasennettuna Google Searchin. Toinen laittomaksi väitetty toimintatapa on Googlen Chrome-selaimen esiasentaminen periaatteessa joka ainoaan Androidiin, jota myydään Euroopan talousalueella. Näiden kahden toimenpiteen johdosta Google päättää Androidin käyttäjän puolesta mitä hakukonetta he (todennäköisimmin) tulevat käyttämään.

(Lähde, englanniksi, PDF.)

Tietoa kirjoittajasta