⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Eurorock saattaa olla vallan eeppisiin mittoihin venytetty puijaus

The IT Crowd -sarjan Moss pohjusti erästä tarinaansa jokseenkin näin: You best put seat belts on your ears because they´re going for a ride. Tämä juttu kertoo Eurorock-festivaalista. Sitä vietetiin viime viikonloppuna Belgiassa. Kolmipäiväistä festaria oli ruvettu järjestämään noin 12 vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran kun Eurorockia vietettiin, festarin järjestänyt taho meni bankrottiin. Vuoden 2015 versioon oli ensin myynnissä 6000 pääsylippua. Huhtikuun lopussa vielä 2000 uutta lippua laitettiin kaupan. Ennakkoon myytävän perjantain tai lauantain päivälipun hinta oli loppusuoralla 52 euroa ja portilta ostettuna 65 euroa. Kolmen päivän festarilipun hinta oli 100 euroa. Koska festarin järjestäjät kertoivat, että 6000 pilettiä oli jo myyty loppuun, lipunmyyntituloja oli satojen tuhansien edestä. Mutta kuinkas sitten kävikään?

Eurorockista varastettiin rahat! Enkä tarkoita nyt vain vuoden 2015 Eurorockia, vaan myös 12 vuoden takaista Eurorockia. Belgialainen musiikkilehti Music Monkey teki pari kattavaa juttua koko fiaskosta. Toinen jutuista kertoo vuosien takaisista tapahtumista. Music Monkeyn toimittaja sai yhteydenoton henkilöltä, joka oli vuosia sitten jäänyt vaille rahojaan sen takia kun festarin järjestäjiltä oli väitetysti "yön aikana" varastettu rahat. Sen takia velkoja ei kyetty maksamaan. Lopulta Eurorock meni konkurssiin.

Vuonna 2015 rahat varastettiin noin 20 minuutin aikaikkunan sisällä turvalokerosta. Tällä kertaa rahaa varastettiin joko 45 000, 75 000 tai 80 000 euroa. Poliisin mukaan mammonaa hukkui 75 000 EUR verran. Festarin järjestäjän mukaan sitä varastettiin vain 45 000 euroa. Tällä kertaa festaria järjestänyt mies sai huonot uutiset kuultuaan sydänperäisiä vaivoja ja hänet kiidätettiin sairaalaan.

Praga Khan

Praga Khan on Maurice Engelenin taiteilija- tai esiintyjänimi. Hänet oli kiinnitetty esiintyjäksi Eurorockiin. Hän antoi Music Monkeylle kommentin omista kokemuksistaan. Engelenin mukaan lasku Eurorock-organisaatiolle esiintymisestä oli lähetetty useita kuukausia sitten. Laskua ei maksettu. Lasku palautui avaamattomana lähettäjälle. Päivää ennen esiintymistä hän sai sähköpostia, jossa kerrottiin, että nyt on turhan myöhäistä maksaa laskua, mutta lasku maksettaisiin käteisellä seuraavana päivänä. Mutta rahaa ei näkynyt.

Järjestysmiehet huolestuvat

Festivaalin lauantaipäivänä Eurorockin turvallisuusasioista vastaava yritys huolestui. Heillä oli saamattomia rahoja 17 000 euron edestä. Järjestyspuoli oli Music Monkeyn mukaan aikeissa joko lähteä pois kesken kaiken tai reagoida jollain muulla tavalla — poliisin mukaan tämä olisi automaattisesti johtanut festarin sulkemiseen.

Cateringilla palaa pohjaan

Muonituspuolta hoitanut yritys alkoi perjantaina, siis festarin ensimmäisenä päivänä, huolestua siitä miten asioita hoidetaan. FestiCuisine-yritys hoiti backstagella ruoan valmistuksen ja jakelun. Sille alkoi valjeta, että rahapuoli ei ole kunnossa. FestiCuisine päätti olla pakkaamatta kippojaan ja kuppejaan ja siten jättää festarin työntekijät vaille lämmintä ruokaa. Se teki 250 ruoka-annosta nähtävästi ottaen siitä koituvat kulut takkiin.

Fields Of The Nephilim

Eurorockin edustajaksi joutuneen tai palkatun Bernard Van Isackerin mukaan goottirockia soittava Fields Of The Nephilim jätti esiintymättä muutaman satalappusen takia. Bändin itsensä mukaan kyse ei ole "muutamasta satasesta" vaan 7500 eurosta. Bändi oli matkustanut Englannista paikalle ja joutunut kustantamaan bussin ja kuskin vuokran, matkaliput, majoituksen ym. Järjestäjät vakuuttivat Fields Of The Nephilimille, että he saisivat rahat kasaan… sitten he palasivat bändin luokse 200 euroa mukanaan.

KICK APS nv

Otsikko on belgialaisen yrityksen nimi. Tuo yritys hoiti Eurorockissa backline-osaston. Backline on kai jokin sellainen esiintymislavan ja -alueen äänentoistoon liittyvä nimitys. Joka tapauksessa backlinet hoitaneen yrityksen Ives Mergaerts kertoo heillä olevan 10 000 lasku Eurorockille odottamassa maksua.

Side-Linen kommentit

Side-Line on musiikkiaiheinen nettisivusto. Siellä julkaistiin 18.5. pitkä kuvaus siitä, mitä Bernard Van Isackerin mukaan festivaalin aikana tapahtui. Jutun lopussa on avoinna kommentointialue, johon kävijät voivat jättää mielipiteitään. Nimimerkki D4v1d14N, joka kertoo työskennelleensä belgialaisen Dynamo Festivalin parissa viitenä vuotena, esitti kolme omituista huomiota Eurorockista. Hän oli tällä festarilla backstagella erään bändin seurassa, ja:

  1. Hänen liikkumistaan yleisön puolen ja takahuoneen tai -alueen välillä ei juurikaan valvottu.
  2. Hän näki vain harvakseltaan vapaaehtoisia työntekijöitä strategisissa paikoissa.
  3. Osa vapaaehtoisista näytti 12-vuotiailta.

Nimimerkki Capriso Caper on lähettänyt Side-Linen artikkeliin katkeria huomautuksia. Hän esimerkiksi väittää, että Eurorock valehtelee kun se kertoo tapahtuman olleen loppuunmyyty. Hän sai sellaisen käsityksen, ettei sitä ollut myyty lähellekään täyteen.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta