⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Aikooko Facebook rajoittaa tilapäivitysten näkyvyyttä 1–2 prosenttiin faneista?

Onpa taas hankalaa ruveta kirjoittamaan jotain. Ensimmäinen ongelma tässä, ja tarkoitan tätä kaikkea, on yrittää taivuttaa sana Facebook muotoon Facebookko, jotta voisin rakentaa blogimerkintäni otsikosta kysymyksen. Jos Facebookin sijaan käyttäisin sanaa Naamakirja, sitä käyttäen voisi kysyä näin: "Naamakirjako rajoittaa tilapäivitysten näkyvyyttä yhteen–kahteen prosenttiin faneista?"

Lueskelin nettilehti Side-Lineä. Se julkaisi eilen perjantaina tämän uutisen, jossa kerrotaan kuinka Facebook aikoo rajata merkittävästi tilapäivitysten näkyvyyttä Facebookissa. En ole käyttänyt Facebookia niinkään paljon, että olisin kiinnostunut selvittämään miten paljon totta tuossa Side-Linen väitteessä on faktaa ja miten paljon fuulaa.

Side-Linen mukaan Facebokissa oleva fanisivu vai miksi niitä kutsutaankaan, jossa julkaistaan tilapäivityksiä (vai miksi niitä kutsutaankaan, taas), saa jatkossa juttunsa näkyviin vain 1–2 prosentille tilaajistaan. Tällä tavoin laskeskelemalla 10 tilaajan Facebook-ryhmässä julkaistu juttu näytetään vain yhdelle tai kahdelle tilaajista. 100 tilaajan ryhmässä juttu näkyisi vain 10:lle, enintään 20:lle, tuhannen tilaajan ryhmässä vain sadalle, enintään 200:lle.

Tuo muutos Facebookin käytännössä tuohduttaa Side-Lineä, sillä nettilehti on omien sanojensa mukaan maksanut Facebookille pienen omaisuuden kootakseen vuosien varrella lukijakuntaa Facebook-sivulleen. Side-Linen mukaan ne tuhannet Facebookissa mainostamiseen käytetyt eurot ovat menossa hukkaan jos he eivät saa faneilleen juttujaan luettavaksi.

Side-Linellä on useita vaihtoehtoja: joko jatkaa maksamista tai tyytyä tilanteeseen. Se voisi myös ryhtyä käyttämään nykyistä ahkerammin esimerkiksi Twitteriä.

Tietoa kirjoittajasta