⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Taitaa tulla Falklandin sota 2

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014

Telegraph-lehden verkkoversio uutisoi aikaisemmin tänään, ettei Argentiinan Buenos Airesin maakunnassa enää katsota hyvällä brittilipun alla seilaavia aluksia. Iso-Britanniaan rekisteröidyt alukset eivät saa kiinnittyä, lastata eivätkä suorittaa logistisia toimia Buenos Airesin satamissa.

Buenos Aires on Argentiinan suurimpia maakuntia ja siellä sijaitsee maan tärkeimmät satamat sekä lähes puolet maan populaatiosta. Tämä on viimeisin käänne Argentiinan painostuskeinoissa, jotka on suunnattu nimenomaan brittejä vastaan. Maan presidentti on tehnyt hyvin selväksi haluavansa Falklandin saaret maalleen. Se voi johtua öljystä tai jostain muusta syystä. Ilmeisesti argentiinalaiset seisovat pressansa takana, kun viime vaaleissa presidenttitädiksi valittu Cristina Fernández de Kirchner sai huomattavan äänisaaliin.

Noin 3100 asukkaan saari sijaitsee Etelä-Amerikassa, mutta kuuluu Iso-Britannialle. Argentiina yritti viimeksi vuonna 1982 napata sen aseellisesti itselleen. Se sai kuitenkin siinä yhteydessä aika huolellisesti tattiinsa.

Tietoa kirjoittajasta