⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Festung Europa skippasi Unreal Enginen, valitsi CryEnginen

Festung Europa on 2. maailmansotaan sijoittuva ensimmäisen persoonan ammuskelupeli. Sitä rakentaa uusi indie-pelitalo Jackboot Games, joka perustettiin vuoden 2011 puolella muutamien Darkest Hour -nimisen pelimodin tekijöiden haluttua ryhtyä kokeilemaan oman videopelin tekemistä. Darkest Hour on modifikaatio Red Orchestra: Ostfront -peliin. Modin tekijät ovat hankkineet kokemusta Unreal Enginestä ainakin vuodesta 2008, jolloin tuon modin luominen starttasi toden teolla.

Jackboot Gamesissa on nyt 14 tyyppiä. Tai ainakin 14 tyyppiä nimetään pelin tekijöiksi. He uutisoivat eilen naistenpäivänä skippaavansa Unreal Enginen ja lähtevänsä tekemään ensimmäistä omaa, itsenäistä peliään käyttämällä CryENGINE®3:a. Pelimoottorin vaihtumisen yhteydessä julkaistiin kymmenkunta kuvaa ja kuvakaappausta Normandiaan sijoittuvista maisemista. Peli kun sijoittuu Normandian pöpelikköön vuodelle 1944. Tuolloin liittoutuneet rupesivat mättämään saksalaisia kuonoon länsirintaman suunnalla tekemällä maihinnousun Eurooppaan. Pelin tapahtumat alkavat siis maihinnoususta ja päättyvät Falaisen mottiin.

Jackboot Games hakee nyt kehitystiimiinsä uutta verta. Kysyntää näyttää olevan erityisesti 3D- ja 2D-taiteilijoille sekä neljälle ohjelmoijalle. He pääsevät osallistumaan Festung Europa -pelin tekemiseen ja luultavasti jos peli osoittautuu taloudellisesti kannattavaksi, myös sen seuraajan rakentamiseen.

Perjantaina julkaisemassaan tiedotteessa Festung Europan tekijät selittelevät kuukausien pituista hiljaiseloa PR-rintamalla sillä, että kun on ollut vähän asioita tehtävänä. On muun muassa päädytty valitsemaan CryEngine pelimoottoriksi pitkän ja perinpohjaisen harkitsemisen jälkeen. Yritys uskoo nyt tehdyn päätöksen olevan paras ratkaisu heille ja tälle videopelille. CryEngine kun on erittäin vahva setti, jonka avulla voidaan luoda realistinen pelimaailma ja realistiset fysiikkamallinnukset.

Tässä on yksi eilen paljastetuista screenshoteista. Koko setti löytyy pelin kotisivuilta osoitteesta festungeuropagame.com.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta