⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Festung Europan eilisestä Twitch-lähetyksestä

Kun katselen tekemiäni vanhoja muistiinpanoja Festung Europasta, näen maininneeni maaliskuussa 2013, että peli oli tarkoitus koodata ja rakentaa CryEnginellä sen jälkeen kun Unreal Engine oli päätetty skipata. Muutamaa kuukautta myöhemmin Festung Europa -peli esiteltiin CryDev.netissä. Nyt peliä kehittävä tiimi, josta valtaosa on kotoisin Yhdysvalloista, on jälleen päättänyt vaihtaa moottoria. He valitsivat Unreal Engine 4:n.

Eilen eräs pelin koodareista järjesti suoran lähetyksen Twitch.tv-palvelussa. Siellä näytettiin lähinnä koodin debuggausta, mutta lähetyksen tärkeintä antia oli saada vastauksia "devaajalta" minkälaista peliä he ovat tekemässä. Reilun tunnin pituisen lähetyksen varrella paljastuikin melko paljon. Kuten se, että UE4:ään siirtyminen tarkoittaa varmasti valmistumisen siirtymistä kauemmas tulevaisuuteen. Niinä muutamina kertoina kun koodiapinaksi itseään kutsunut heppu laukaisi pelin, näin miten paljon tekemistä sen eteen on vielä tehtävä. Festung Europa tuskin ilmestyy ensikään vuonna.

Eilen paljastui, että Festung Europassa tullaan sen julkaisuhetkellä näkemään neljä ajoneuvoa tai panssarivaunua per puoli. Ensimmäisessä persoonassa pelihahmojen jalat ja muu kroppa tullaan näyttämään. Vuodenvaihteessa Linnoitus Eurooppaa varten järjestettäneen rahoitusta varten kampanja jossakin joukkorahoituspalvelussa. Peli pyritään tekemään sellaiseksi, että moninpelissä on vähintään 64 pelaajaa, ehkä jopa 124 pelaajaa.

Seuraavan kerran Lawrence’s Dev Stream lähetetään Twitchissä sunnuntaina kello 10 Suomen aikaa. Edellinen lähetys oli perjantaina aamuyhdeltä. Lähetys tullaan käynnistämään osoitteessa www.twitch.tv/holyslev.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta