⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Fundu

Fundu on yksi niistä joukkorahoituspalveluista, tai ehkä paremminkin yksi niistä joukkolainapalveluista. Se on hyvin samanlainen nettipalvelu kuin Invesdor, joskin Fundu vaikuttaa palvelevan ensisijassa kotimaisia yrityksiä. Invesdorin haarukan piikit tähtäävät muihinkin Pohjolan maihin ja Brittilään. Lisäksi Fundun kautta voi osallistua lainoittamiseen kun taas Invesdorissa invesdooraamiseen (ba-dum-tss) koska Fundun sijoituskohteet etsivät joko siltalainaa, yrityslainaa tai vaihtovelkakirjalainaa. Siis toisin sanoen Invesdorissa voi usein saada sijoituskohteesta esimerkiksi prosentuaalisen omistusosuuden, mutta Fundussa (vähintään 100 euron suuruiselle) sijoitukselle/lainalle saa aikanaan vastineeksi koron ja pääoman.

Fundun+rahoituskierrosten+toteutuneet+summat+vanhimmasta+uusimpaan+niin%2C+ett%C3%A4+yli+100+000+euron+summat+on+sivuutettu.

Näyttää siltä, että keskimäärin lainalle/sijoitukselle saa 10 prosentin koron ja lainan takaisinmaksuaika on vuosi. Nämä molemmat kaaviot pyöräytin Fundun nettisivujen sijoitusportaalissa Recently activated loans -otsikon alla sijaitsevista tiedoista.

Pylv%C3%A4skaavio%2C+jossa+Fundun+laina-ajat+esitetty+vaakasuunnassa+ja+pystysuunnassa+n%C3%A4kyv%C3%A4t+kunkin+lainan+kesto.
Tietoa kirjoittajasta