⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Garmin eTrex Venture HC

Kirjoitettiin
Päivitettiin 15. kesäkuuta 2014

Shoppailin eBayssa, jonne muuten on vihdoin lisätty kehotus vaihtaa salasana keväisen hakkerointijupakan tapahduttua, ja löysin sieltä melkoisen halvalla GPS-laitteen. Se on turpean kännykän kokoinen, muovinen ja kylkiensä osalta kumilla päällystetty Garmin eTrex Venture. Laite taitaa olla melkoisen vanha — ainakin neljän vuoden takainen malli. Laitteessa oleva kartta on erittäin karkea. Siihen ei ole Suomen osalta merkitty muuta kuin maa- ja merialueet, isoimmat tiet ja junaradat. Joidenkin paikkakuntien nimet löytyvät.

Garmin julkaisi GPS-laitteen ohjelmistoon tai tietokoneella käytettävään MapSource-ohjelmistoon viimeisin päivityksen (versio 3.30) lokakuussa 2009. Se korjaa joitain bugeja ja tarjoaa muutamia pieniä parannuksia.

Tähän GPS-laitteeseen on luultavasti mahdollista ladata esimerkiksi OpenStreetMap-karttoja. Olen viettänyt tunteja yrittäessäni rassata niitä paikoilleen onnistumatta luomaan muuta kuin harmaita hiuksia. Jatkan hiusrajan vetäytymisen seuraamista tutustumalla myöhemmin näihin linkkeihin:

Lisäys 15.6.2014 kello 7.17: Noista linkeistä löytyi kaikki tarvittava. Ylemmästä saa poimittua kartat ja alemmasta löytyvällä ohjelmalla voi asentaa ne tähän Garminiin. Harmi vain kun GPS-laitteessani on niin vähän sisäistä muistia (24 megatavua) eikä siinä ole muistikortille paikkaa, joten saan kerrallaan enintään kaksi "ruutua" asennetuksi. Yksin Porvoon seutua varten tarvitsen kaksi karttaruutua ja sen jälkeen muuhun ei muistia riitäkään.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta