⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

GetSimple CMS

Tämä nettisivusto sijaitsee SunCometin webhotellissa. Suosin SunCometia, sillä se ei rajoita sitä miten monta lisädomainia webhotelliin voi kytkeä. Tämän webhotellin haittapuolena on ajoittain ilmenevä hidastelu ja tahmaaminen. Ainakin C1-serverillä on taipumista hidasteluun. Se voi johtua esimerkiksi siitä, että palvelin sijaitsee jossain Alankomaissa ja nettisivustoja on ahdettu liikaa serverille. Tungin serverille hiljattain karppaajasivuston. Asensin tuolle saitille Textpatternin sijaan GetSimple CMS:n, sillä halusin vaihtelua ja nähdä latautuisiko sivusto nopeammin kun se ei käytä MySQL-tietokantaa.

GetSimple CMS tallentaa artikkelit ja asetukset XML-tiedostoon tai -tiedostoihin. Se vaikuttaa olevan melko hyvä ratkaisu ainakin Karppaaja.comin kohdalla, kun sivustolla on yhteensä kymmenkunta sivua tekstimuotoista dataa. GetSimple vaikuttaa todella nuorelta projektilta. Se muistuttaa hallintapaneelinsa ja teemojen toimintaperiaatteen osalta huimasti WordPressiä, tosin toiminnoiltaan se on nimensä mukainen — todellinen karvalakkimalli.

GetSimplen yhteisö on kehittänyt eräitä laajennuksia järjestelmään. Löytyy palautelomaketta, title-tagien viritystä, cachettamista ja kielitiedostoja. Suomenkin kielen tiedosto löytyy. CMS kerää miinusmerkkejä juuri näiden laajennuksien vuoksi. Vaikkapa niinkin yksinkertaista asiaa kuin artikkeleiden kommentointia ei voi toteuttaa ilman pluginia ja se plugini ei välttämättä toimi jos GetSimplen seuraava kehitysversio niin päättää.

Tietoa kirjoittajasta