Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Google Mapsin satelliittikuvien 3D-ominaisuus eräillä paikkakunnilla

Kirjoitettiin
Päivitettiin 6. elokuuta 2017 kello 01.37

Se ominaisuus näkyy suurissa kaupungeissa, kuten Suomessa pääkaupunkiseudulla, Jyväskylässä, Tampereella, Turussa ja Oulussa. Niissä Google Maps -kartta avattuna satelliittikuvamoodissa sisältää hyvin lähelle maanpintaa zoomattuna 3D-efektin. Se uudistus luo syvyysvaikutelman niin, että kaksiulotteisen satelliittikuvan sijaan käyttäjä voi vierittämällä kuvaa johonkin suuntaan hahmottaa paremmin rakennusten ja maanpinnan korkeuseroja ja muotoja. Parannetut kartta-alueet näyttävät eroavan vanhanaikaisista 2D-kartoista siinä, että ne ovat jonkin verran kirkkaampia, lämpimämmän värisiä ja vihreämpiä.

Metsäiset alueet ovat uudistuksen jäljiltä aika karuja 2000-luvun alun videopelien grafiikkaa muistuttavia polygoniblokkeja, mutta niihin tullee parannuksia ajan kanssa.

Jos asukasluku sanelee missä järjestyksessä uudistetut kartat tulevat näkyville, lienee Suomen osalta Joensuu päivityslistan kärjessä.

Uusissa kartoissa katselija pääsee alle 168 metrin korkeudelle maanpinnasta, sillä jos yritän zoomata kartan Tampereella sijaitsevan Näsinneulan päälle, kamera ikään kuin muljahtaa sen tornista muutaman metrin alemmas.

Luulen uusien karttojen valmistuneen pyyhkäisemällä kuvattavia alueita useita kertoja satelliiteilla eri kuvakulmista ja sitten yhdistämällä niissä olevat tiedot ohjelmallisesti toisiinsa. Tällä hetkellä efekti toimii hienosti kulmikkaissa asioissa, kuten rakennuksissa ja laivakonteissa, muttei kovin hyvin esimerkiksi puissa tai laivojen purjeissa.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Google Mapsin satelliittikuvien 3D-ominaisuus eräillä paikkakunnilla" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1302 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi