⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Googlen staattisten karttakuvien ylikuumeneminen

Ensimmäiseksi haluan mainita, että tämä blogipostaus sisältää tosi paljon y-kirjaimia. Jos et tykkää niistä niin kannattaa jättää lukeminen väliin. Jos tykkäät niin antaa palaa. Sitten vielä toinen juttu tähän alkuun: ylikuumeneminen ei taida olla paras sana tuohon otsikkoon. Ylirasittuminen voisi olla parempi.

Olen viime aikoina pyrkinyt keräämään lävistysliikkeiden yhteystietoja linkistä avautuvaan yrityshakemistoon. Hakemistossa on alle 50 firman yhteystiedot, joten kyseessä on aika vaatimaton kokoelma. Lisää yhteystietoja lisäilen kun ehdin ja viitsin. Listaussivuilla näytetään kullakin yhteensä 25 yrityksen ja yrittäjän yhteystietojen yhteenveto niin, että kunkin yhteenvedon yhteydessä on nimi sekä joitain yhteystietoja ja aukioloaikoja. Kirsikkana kakussa on yhteenvedon vasemmalle puolelle automaattisesti koordinaateista luotava Google Maps -karttakuva. Se on staattinen eikä JS:n eikä Ajaxin avulla toimiva.

Nähtävästi staattisten karttakuvien kohdalla Google on asettanut tiukkojapiukkoja rajoituksia sen suhteen, kuinka monta HTTP-pyyntöä samalla kertaa voidaan karttapalveluun tehdä. Tai ehkä hakukonejättiläisen nettiserveriin on tänään kohdistunut tavanomaista enemmän rasitusta. Ylirasittuminen johtaa joka tapauksessa staattisten karttakuvien korvautumiseen tähän malliin.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta