⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Goooooglen kaltainen sivutus Textpatterniin

Se ei ole mahdollista. Kokeilin Textpattern Resources -hakemistossa esiteltyä liitännäistä, nimeltään ob1_pagination, joka väittää kykenevänsä toteuttamaan Googlen kaltaisen navigaation. Liitännäinen ei suostu toimimaan millään muotoa tämän järjestelmän viimeisimmällä kehitysversiolla, joka on 4.4.1. Plugini julkaistiin alun perin vuonna 2004, joten yhteensopivuusongelmat eivät yllätä. Harmin paikka. Tällainen navigaatio voisi nopeuttaa erityisesti laajempien sivustokokonaisuuksien hahmottamista ja kiinnostavan sisällön löytämistä. Textpatternin sisäänrakennettu sivutus mahdollistaa artikkelilistausten ja yksittäisten artikkelien välillä kulkemisen. Se on periaatteessa ihan hyvä tapa, mutta hidas.

Ehkä Jukka Svahn voisi auttaa Google-sivutuksen luomisessa. Taidankin lähettää hänelle viestiä ja mainostaa samalla tätä blogia. :-) Jukalta on aikojen saatossa syntynyt erinomaisia Textpattern-liitännäisiä, joita tämäkin blogi hyödyntää. Olen todennut erinomaisiksi liitännäisiksi häneltä seuraavat:

  • rah_textile_bar (Luo Textile-muotoilukielen valikon kirjoitussivulle. Tämä on hyödyllinen niille sisällöntuottajille, jotka eivät ole omaksuneet miten esimerkiksi lihavointi syntyy.)
  • rah_metas (Tällä luodaan helposti meta description artikkelin leipätekstistä tai johdannosta. Liitännäinen sisältää myös eräitä muita lisukkeita.)
  • rah_sitemap (Helppo tapa luoda XML-sivukartta. Liitännäinen asentuu Laajennukset-välilehdelle, josta käsin voidaan säätää mitä sisältöä sivukarttaan sisällytetään.)
Tietoa kirjoittajasta