⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Roskapostittajatkin jakavat vinkkejä hakukoneoptimointiin

Sain tällaisen spämmiviestin erään englanninkielisen nettisivustoni palautelomakkeella. Viesti on googletuksen perusteella popsahdellut eri puolille planeettaa ainakin viime vuoden helmikuusta lähtien. Siitä huolimatta se sisältää paljon hyödyllisiä vinkkejä. Historiallinen hetki — hyödyllistä roskapostia on kerrankin kirjoitettu.

Viesti oli alun perin enkuksi. Tässäpä se mitä viesti pääpiirteittäin sisälsi:

Huomasin nettisivustosi sisäisestä hakukoneoptimoinnista puuttuvan muutamia tekijöitä. Et vaikuta esimerkiksi käyttävän sivullasi kaikkia kolmea otsikkotagia, etkä myöskään näytä hyödyntävän kelvollisesti lihavointeja (bold) etkä kursivointia (italic). Sivuston sisäinen hakukoneoptimointi on nyt uuden Googlen Panda-päivityksen vuoksi tärkeämpää kuin koskaan aikaisemmin. Enää eivät pelkät sivustolle osoittavat linkit (backlinks) tai RSS-syötteillä pingaamiset toimi avaimina parempaan Googlen PageRankiin tai Alexa Rankingsiin.

Nyt tarvitset sivuston sisäistä hakukoneoptimointia, on site -optimointia. Se tarkoittaa ensinnäkin sivustosi aihepiiriin kuuluvan avainsanan käyttämistä sivuston titlessä (title-tagi). Sen on myös esiinnyttävä URL-osoitteessa. On optimoitava haluttu avainsana ja huolehdittava, että avainsanojen esiintymiskerta leipätekstissä on 3–5 % tasolla. Sitten on ripoteltava otsikkotasoja 1, 2 ja 3 tekstin sekaan. Avainsanan on syytä ilmetä artikkelin ensimmäisessä tekstikappaleessa, sekä viimeisessä sivulla olevassa lauseessa.

Näiden asioiden lisäksi avainsanojen yhteydessä on käytettävä järkevästi boldausta (bold) ja kallistusta (italic). On myös oltava yksi sisäinen linkki blogiisi ja ainakin yksi kuva (img), jossa on avainsanan sisältävä alt-teksti.

Huomioita

Loput viestistä ylistävät jotain WordPress-pluginia, joten sitä ei tässä tarvitse mainita. :-) Lisäksi vaikka yllä oleva sisältää jonkin verran hyötytietoa, haluan täsmentää sivustolla voitavan käyttää peräti kuutta eri otsikkotasoa eikä ole pakko käyttää b-tagia kun voi käyttää strong-tagia, tai i-tagia kun on em. Sitten vielä avainsanatiheys on sellainen hommeliini, jota ei kannata orjallisesti noudattaa. Eikä kuvien alt-teksteissä ole pakko käyttää avainsanoja jos ne eivät kuulu kuvan kuvaamiseen.

Tietoa kirjoittajasta