⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Halpa kotivakuutus (7,25€/12kk)

Tässä ei ole kyse kotivakuutusten vertailusta vaan POP Vakuutuksen tarjoaman kotivakuutuksen hinnan ja siihen kuuluvien "turvien" esittelystä. POP Vakuutuksen kotivakuutus on varmasti halvimpia tai jopa kaikkein halvin kotivakuutus, jonka Suomessa sijaitsevaan kämppään voi tilata. Vakuutusyhtiön nettisivuilla voi saada laskurin avulla melkoisen vaivattomasti selville kuinka monta kymppiä kotivakuutuksen vähimmillään menee. Asuntooni POP Vakuutuksen kotivakuutus maksaa 65,11 euroa vuodessa. Asun yksiössä, kerrostaloasunnossa.

Vakuutus käsittää seuraavat turvat:

  • Rikkoutumisturva
  • Rikosturva
  • Paloturva
  • Tulvaturva
  • Vuototurva
  • Luonnonilmiöturva

Lisäksi hintaan sisältyy oikeusturva- ja vastuuvakuutus sekä erityinen asumisen keskeytysturva, jonka avulla voin tarvittaessa saada korvausta asumis-, kuljetus- ja varastointikustannuksista mikäli tässä huushollissa sattuu jotain. Irtaimistoa korvataan enintään 20 000 euron edestä.

Alennusta olisi voinut saada esimerkiksi niin, että huoneistoon olisi asennettu jokin palovaroitinjärjestelmä (muu kuin palovaroitin), vuotoilmaisin ja rikosilmoitinjärjestelmä. Pidän POP Vakuutuksen nettisivuilla siitä kuinka vakuutuksen eri komponentteja voi pudottaa pois. Esimerkiksi en katso tosimiehenä tarvitsevani sellaista komponenttia kuin Psykoterapiaturva, enkä myöskään Matkatavaraturvaa (jos ollaan esimerkiksi matkalla jossain). Nuo kaksi "turvaa" poistamalla saa vakuutusmaksua kiskottua alemmas.

Kikkailua

Kaikkein halvimmillaan tähän asuntoon olisi saanut POP Vakuutuksesta sellaisen kotivakuutuksen, joka kattaa vain tulipalon ja tulvan (myös putkien kautta syntyneen) aiheuttamat vahingot, vain 7,35 eurolla. Tuohon vuosihintaan kuuluu enintään 10 000 euron edestä korvauksia irtaimistolle 150 euron omavastuulla. Jos omavastuun nostaa 200 euroon, vakuutusmaksu laskee 7,25 euroon. Tällöin kotivakuutus maksaa kuukaudessa 0,6 euroa.

If

Myös If-vakuutusyhtiön nettisivuilla on vakuutuslaskuri. Se huomioi myös muut vakuutukset, mikäli sellaisia on Ifistä, ja antaa tarvittaessa sen perusteella keskittäjäalennuksen. Lisäksi juuri Ifin nettisivujen kautta tilaamalla saa muutaman euron alennuksen.

Tietoa kirjoittajasta