⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Helppo tapa helpottaa hakemista

Koska teen nettisivuja pääasiassa Textpatternilla ja olen muutenkin muodostanut tuohon julkaisujärjestelmään melkein seurustelusuhteen, jätän tähän verkon painoksi jälleen Textpattern-aiheisen vinkin. Tällä kertaa kerron miten voi helposti kehittää Textpatternin sisäänrakennettua hakukonetta.

Kun käyttäjä hakee sivustolta jotakin kirjoittamalla hakukenttään jonkin avainsanan, hänet ohjataan hakutulosten sivulle. Mikäli hakusana on vaikka vain yhdeltä kirjaimelta väärin, käyttäjä joutuu näkemään vaivaa kirjoittaakseen koko hakusanan uudelleen. Tässä on siis vaivan kuvaus.

Tässä puolestaan sen korjaus: <txp:search_term />. Tuo on se tagi, joka printtaa ruudulle hakulauseen, jonka käyttäjä on hakukoneelle syöttänyt. Tämä hakulause voidaan sijoittaa tavanomaisessa HTML-formaatissa olevaan hakulomakkeeseen laittamalla näin:

<form method="get" action="http://kuopassa.net/haku/">
<input type="text" value="<txp:search_term />" name="q" size="15" />
<button type="submit">Etsi blogista</button>
</form>

Oheinen esimerkki on tismalleen se hakulomake, jota käytän tässä blogissa. Se ohjaa hakukyselyt erityiseen Haku-osioon. Nyt kun käyttäjä naputtaa hakukenttään vaikkapa hakusanan "textpatern", klikkaa Etsi blogista -nappia… Sitten hän ei löydä mitään. Vau. Sen sijaan hän voi parhaassa tapauksessa älytä tekemänsä kirjoitusvirheen, korjata sen ja löytää kaikki parhaiten Textpattenia puivat blogimerkinnät. Tuon hakulomakkeen voi sijoittaa Textpattern-vetoisella sivustolla mille sivulle tahansa.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta