⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Heppasivusto

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 03.20

Sain viimeinkin laitettua esille Hevoset.info-sivuston, jota olen koodaillut parin viime viikon varrella aina kun on ollut aikaa ja inspistä. Vaikka se on vielä osittain hyvin keskeneräinen, sivustolla on pääosa toiminnoista valmiina. Ideana on antaa IP-osoitteen perusteella kävijöille pisteitä, jotka he voivat törsätä haluamansa hevosrodun pisteyttämiseen. Eniten pisteitä saanut rotu pääse toplistan kärkeen. Luulen suokin tai issikan nousevan ykköseksi.

Sivustolle on koodattu yksinkertainen ylläpitäjän hallintapaneeli. Siihen tosin ei ole pääsyä vielä nettiversiossa, mutta aion laittaa sen kuntoon siltä varalta jos on tarvetta antaa joillekin IP-osoitteille pisteitä esimerkiksi hepparodun kuvaustekstin tai valokuvan lähettämisen johdosta.

Tekemättä on muun muassa kommentoimisesta palkinnoksi annettavat pisteet. Ajattelin mitata kommenttiviestin pituuden ja X merkkimäärän saavuttaminen johtaisi pisteen saamiseen. Esimerkiksi tekstiviestin pituisen kommentin lähettäminen voisi tarkoittaa yhden pisteen palkintoa, kahden tekstarin pituus kahta pistettä jne.

Lopputuote on aika yksinkertainen, joskin koko sivuston tekniikka + tekstisisältö on noin 100 kilotavun kokoinen. Koodasin melkein koko homman yhden PHP-tiedoston sisälle ja siihen kertyi yli 2500 riviä materiaalia. Koodi ja tavallinen teksti on tiedostossa sikin sokin. Security through obscurity. ;-)

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta