⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Heroes & Generalsiin Leeb-päivitys

Tämänkertaisesta Heroes & Generals -pelin päivityksestä sain tiedon pelifirman lähettämän uutiskirjeen kautta. Liityttyäni pelin beta-testaajaksi taisin liittyä uutiskirjeenkin tilaajaksi. Kyseessä on yksi harvoista uutiskirjeistä, joihin olen oikeasti liittynyt ja joista samalla on aidosti jotain iloa.

En jaksa tällä kertaa selventää mistä Heroes & Generalsissa on kyse, joten suosittelen tutustumaan kyseisestä pelistä aikaisemmin julkaisemiini blogikirjoituksiin avaamalla tagin . Sieltä pitäisi löytyä aikanaan tämäkin kirjoitus.

Leeb-päivitys jatkaa Heroes & Generalsin tuttua päivitysten nimeämispolitiikkaa. Wikipedian mukaan tokaan maailmansotaan liittyy elimellisesti (olen odottanut pitkään voidakseni käyttää tuota sanaa jälleen) sellainen herra, isoherra kuin Wilhelm von Leeb. Hän oli saksalainen sotilas. Leeb-päivityksen myötä H&G sai päivityksen siihen tapaan, jolla joukkoja lähetetään rintamalle. Tuolle asialle, jota pelitalo kutsuu deploy menuksi, ei taida olla suomenkielistä nimitystä. Deploy menu on lintuvinkkelistä kuvattu kartta, jossa näkyy minkälaista äksöniä pelimaailmassa on. Siihen siis on tehty mainitsemisen arvoinen päivitys. Lisäksi muita päivityksiä ovat:

  • Saksalaisten ja amerikkalaisten tiedustelujoukkojen pelihahmoihin on tehty päivityksiä. Kyseessä on näemmä vain graafinen päivitys: hahmojen vaatteet on vaihdettu.
  • Yhdysvaltojen puolelle on muodostettu mahdollisuus luoda raskaita panssariyksiköitä. Ne muodostuvat M26 Pershing -vaunuista. Tässä peli poikkeaa historiankulusta, sillä nämä vaunut ilmestyivät vasta vuoden 1945 alussa ja monet pelin muista ajoneuvoista ovat paljon vanhempia.
  • Lisäksi pelin panssariaseen koodia on fiilattu siten, että esimerkiksi tuota Pershingiä ammuttaessa vaikka Tiikerillä paras läpäisy saadaan tietystä kulmasta. Kun ammunnan kohteena oleva vaunu on sijoittunut parhaalla mahdollisella tavalla, sen panssarin läpäiseminen on joko mahdotonta tai ainakin hyvin haastavaa. Toistaiseksi pelissä ei kumma kyllä ole sellaisia asioita kuin esim. vaurioituvat telaketjut tai muitakaan hitboxeja vaunuissa kuten esimerkiksi Red Orchestrassa on ollut jo vuodesta 2006. Ei ole myöskään ammuksen lentoradan aikana tapahtuvan läpäisykyvyn heikkenemistä, mutta tällaisia asioita saattaa myöhemmin olla luvassa myös Heroes & Generalsiin.

Heroes & Generalsin Leeb-päivityksen promokuva. Kuvassa pelikenttää.
Pelikentät ovat laajoja. Jokien yli voivat sotamiehet polskutella.

Heroes & Generalsin Leeb-päivityksen promokuva. Kuvassa M26 Pershing.
Kuvassa pitkäpiippuinen Pershing-tankki.

Heroes & Generalsin Leeb-päivityksen promokuva. Kuvassa saksalainen sotilas.
Saksalaisen ukkelin sivuprofiili. Päässä verikauha.

Tietoa kirjoittajasta