⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Heroes & Generalsiin julkaistiin Manstein-päivitys

Ei, vika ei ole sinussa tai nettiyhteydessäsi. Tämä blogi on hidas. Se johtuu SunCometista. Jos googletat hakulauseella "suncomet kokemuksia" voit löytää esimerkiksi tämän sivun tai juttua joltain keskustelufoorumilta. Niissä yleensä kritisoidaan SunCometia sen tarjoamien webhotellien hitaudesta. Koska tämä blogimerkintä on siirtynyt jo tässä vaiheessa täysin sivuraiteille, taidan lipsauttaa tietäväni mitä nimi Manstein tämänkertaisessa Heroes & Generals -pelin päivityksessä tarkoittaa. Se tarkoittaa saksalaista generalfeldmarschallia, Eric von Mansteinia, joka osallistui 2. maailmansodassa maailman valloittamiseen.

Monisyinen sotapeli Heroes & Generals yrittää valloittaa puolelleen uusia pelaajia tarjoamalla Manstein-päivityksellään uuden vuoristokentän, tuhottavia aitoja, MG34:n ja strategiapelistä kiinnostuneille pelaajille fog of war -toiminnon. Sodan sumun tarkoituksena on pyrkiä hankaloittamaan osanottajien tilannekuvan hahmottamista ja se tarkoittaa tässä pelissä sitä, että strategiapuolella (kartalla) on hankala nähdä omien joukkojen välittömän läheisyyden taa — ei ole mahdollista nähdä esimerkiksi tunkeeko vastapuolen pelaaja omien joukkojen suuntaan jostain kauempaa hävittäjälentokoneita.


Vuoristokylässä näyttää kasvavan vain kahdenlaisia ja kahden kokoisia puita.

Fog of warin lisäksi pidän tämänkertaisen H&G-päivityksen toiseksi tärkeimpänä lisukkeena merkittävästi uudistettua vuoristokyläkenttää. Pelikenttä on käytännössä vain säilyttänyt vanhan nimensä (Mountain Town) ja se on muutoin rakennettu kokonaan uudelleen. Vuoristokenttä on nyt todella vuoristoinen dramaattisine maisemineen. Se tullee tarkoittamaan entistä enemmän taistelua kaltevilla ja jyrkillä pinnoilla.

Heroes & Generalsissa on aikaisemmin ollut paljon kärryteitä reunustavia aitoja, joiden yli on joko joutunut kulkemaan kiertämällä ne, joissain tilanteissa suoraan kävelemällä niiden läpi tai hyppäämällä niiden yli. Nyt puisia aitoja voi tuhota räjäyttämällä ja puskemalla ne rikki esimerkiksi rekalla.

Huomautuksia

Viimeksi kun pelasin Heroes & Generalsia sen Heroes-moodissa, siis siinä moodissa missä kuljetaan pelimaailmassa valloittamassa capzoneja ym., ärsyynnyin viidessä minuutissa. Pelissä jalankulkijoista ei synny juurikaan ääniä. Sen takia muistan hyvin elävästi kuinka vastapuolen pelaaja pystyi koikkelehtimaan selustaani ja tekemään pelihahmollaan jonkin vihellysäänen herättääkseen huomioni… ja saatuaan sen ampuakseen M1 Garandilla naamavärkkiin. Tämä seikka on pitemmän päälle todella ärsyttävä, koska sen vuoksi on jatkuvasti väännyttävä joka ilmansuuntaan jos ei halua päästää koko vastapuolen joukkuetta selän taa.

Tietoa kirjoittajasta