⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Höhliltä rahat pois Lomographyn malliin

Valokuvaushommissakin on sellaisia hipstereitä. Heille voi myydä vaikka pätkän ränniä jos sellaisen omistaminen on tällä hetkellä hip, in tai hot. Tässä pari esimerkkiä kuinka vanhoja neuvostovalmisteisia kameraobjektiiveja myydään hyvällä katteella.

Petzval 85

Vanha Helios-40-4 on vanha 85 millimetrin objektiivi. Sen tuottama bokeh on erikoinen. Siksi Helios-40-4:n hinta nousee ja siksi siitä on tehty uusia eriä. Ja siitä on tehty kuparisiin tai messinkisiin kuoriin kääritty hipsteriversio. Sen nimi on Petzval 85. Petzvalin hinta on 549 euroa Lomography.com-nettikaupassa. Viime vuonna valmistetun Helios-40-2:n voi löytää eBaysta puolet halvemmalla.

Jupiter 3+

Toinen esimerkki Lomography.comin hienosta liikeideasta myydä vanhojen linssien hipsteriversioita on Jupiter 3+ Art. Art on hyvä sana. Sigmakin käyttää sitä. Se antaa vaikutelman niin kuin kyseessä olisi jotain todella erityistä. Tuo Jupiter 3+ Art on vuosikymmenien takaisen Jupiter-3:n uusi tuleminen. Alkuperäisen Jupiter-3-linssin voi löytää eBaysta 180-200 eurolla. Lomography.com myy sen uutta erää 600 euron kappalehintaan.

Tietoa kirjoittajasta