Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Köntsävaroitus

Huomaan täällä blogissa nurisevani asioista niin usein, että koen tarpeelliseksi varoittaa lukijoitani mikäli he ovat saamassa silmilleen valituspitoisen blogipostauksen. Tämä postaus on tunnistettu sellaiseksi. Jos valittaminen ei just nyt inspaa, siirry lukemaan jotain muuta.

HTML5-lomakkeen tekstikentän tms. virheilmoituksen suomentaminen Firefoxissa

Kirjoitettiin
Päivitettiin 23. elokuuta 2015 kello 14.38

Yksirivisissä tekstikentissä on iät ajat ollut sellainen attribuutti kuin maxlength. HTML5 esitteli lomakkeisiin monia hyödyllisiä lisäyksiä, kuten attribuutin placeholder. Jos lomakkeena on esimerkiksi hakukone, jolla voi etsiä blogista sisältöä, siinä on luultavasti yksirivinen tekstikenttä. Tuollaisen tyhjän HTML5-merkkauksella tehdyn lomakkeen lähettämisen estämiseksi voi tekstikentän asettaa pakolliseksi. Silloin selain tyrkkää ruudulle virheilmoituksen. Se virheilmoitus on luultavasti englanninkielinen. Firefox-selaimella virheilmoituksen voi muuttaa halutuksi kirjoittamalla attribuuttiin x-moz-errormessage oman viestin. Silloin tekstikenttä voi näyttää esimerkiksi tällaiselta: <input type="text" name="hakusana" size="25" placeholder="(Pakollinen kenttä)" maxlength="200" pattern=".{2,200}" required="required" x-moz-errormessage="Kirjoita hakusana" />. Esimerkissä mainittu pattern ehdottaa selaimille, että kenttään on kirjoitettava vähintään kaksi mutta enintään 200 merkkiä.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"HTML5-lomakkeen tekstikentän tms. virheilmoituksen suomentaminen Firefoxissa" on saanut pisteet 6 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1290 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi