⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Humalassa käveleminen on laitonta

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 00.30

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan, ja minähän en tiedä mitä ennakkotiedoilla tarkoitetaan, Suomen tieliikenteessä kuoli 12 ihmistä maaliskuussa 2014. Lisäksi 420 loukkaantui. Jalankulkijoita kuoli kaksi henkilöä ja fillareilla liikkuneita yksi. Kaikista maaliskuussa tieliikenteessä kuolleista henkilöistä 11 oli miehiä ja vain yksi nainen. Ilmiselvän sukupuolisen tasa-arvokysymyksen lisäksi haluan kysellä onko laitonta kulkea liikenteessä jalkaisin, mikäli on tullut nautittua miestä tai naista väkevämpää? Laskurit.fi väittää sellaista.

Laskurit.fi on esitellyt artikkelissaan, jonka se otsikoi Promillerajat liikenteessä, että humalainen ei "pääasiassa" saa käyttää fillaria. Se kuulostaa ihan järjelliseltä. Sitten väitetään jotain järjettömämpää, nimittäin jutussa väitetään, ettei päihtyneenä saa kulkea liikenteessä jalkaisinkaan. Jos tämä pitää paikkansa, on luultavasti parasta kontata, ryömiä tai kieriä paikasta toiseen haluttaessa siirtyä koordinaateista A koordinaatteihin B mikäli on tullut otettua alkoholia.

Liikenteessä jalkaisin liikkuminen alkoholin vaikutuksen alaisena on yhtä kuin liikenneturvallisuuden vaarantamista. Se on laitonta. Siitä voi saada jopa puoli vuotta pyttyä. Näin ollen on tärkeää, ettei kukaan kulje jalan humalassa.

On siis tärkeää pysyä joko paikoillaan niin kauan, että humalatila häviää, tai suorittaa paikasta toiseen siirtyminen menemällä nelinkontin ja liikuttamalla raajoja sillä viisiin, tai kokeilemalla käsillä kävelemistä, ryömimistä tai kierimistä.

Voi itse asiassa olla yksi kansalaisvelvollisuuksistamme pysäyttää baarista ulos saapuvat henkilöt, sillä hehän saattavat olla humalassa! Heidät on mahdollisesti joko seisautettava tai kannettava esimerkiksi reppuselässä vaikkapa taksin takapenkille.

Jalankulkijoiksi lasketaan Laskurit.fi:n artikkelin mukaan apostolinkyydillä kulkevien lisäksi ne henkilöt, jotka kulkevat suksilla, rullaluistimilla, tavallisilla luistimilla, potkukelkalla, lastenvaunujen kanssa, leikkiajoneuvon kanssa, pyörätuolin kanssa, sekä myös ne, jotka taluttavat polkupyörää tai mopoa.

Tietoa kirjoittajasta