Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Köntsävaroitus

Huomaan täällä blogissa nurisevani asioista niin usein, että koen tarpeelliseksi varoittaa lukijoitani mikäli he ovat saamassa silmilleen valituspitoisen blogipostauksen. Tämä postaus on tunnistettu sellaiseksi. Jos valittaminen ei just nyt inspaa, siirry lukemaan jotain muuta.

humans.txt

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 13.43

robots.txt-tiedostojen käyttäminen nettisivuilla on vuosien ikäinen asia, jonka perimmäisenä tarkoituksena on ohjeistaa hakukoneiden robotteja pläräämään tai olemaan pläräämättä joitain kohtia nettisivustolla. Sen avulla voidaan esimerkiksi suositella hakurobotteja olemaan indeksoimasta sivuja. Käytän tarkoituksellisesti sanoja "ohjeistaa" ja "suositella", sillä robots.txt-tiedostossa määritellyt asiat eivät ole pyhiä ja loukkaamattomia. Robottitiedoston vastapainoksi syntyi humans.txt. Sen kehittänyt taho haluaa tempauksellaan muistuttaa, että me olemme ihmisiä emmekä koneita. Tekstitiedoston avulla halutaan tuoda julki tietoa nettisivuston rakentamiseen ja valmistamiseen osallistuneista henkilöistä.

Aivan kuten robottitiedostokin, myös humans.txt sijoitetaan nettisivuston juureen. Siihen voi linkittää myös nettisivun head-lohkon sisälle laitettavalla tagilla, joka voi olla muotoa:

<link type="text/plain" rel="author" href="http://kuopassa.net/humans.txt" />

Ihmisille suunnattu tiedosto voi sisältää samaa informatsuunia, jota yleensä on nähty esimerkiksi Tietoa palvelusta -sivulla tai muussa informaatio-osiossa. Tiedosto suositellaan tallennettavaksi UTF-8-koodauksella ja sen sisälle toivotaan laitettavan vain tavallista tekstiä. Tiedostonimen halutaan olevan pienin kirjaimin kirjoitettu.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1292 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi