Työvoimatoimistoja kutsutaan nykyisin TE-toimistoiksi. Nimiuudistuksen lisäksi työkkärin avointen työpaikkojen hakukone on jonkin verran uudistunut. Sieltä pystyy mm. keräämään RSS-syötteen. ;-) Sieltä pystyy lisäksi aika näpsäkästi rajaamaan millä kriteereillä avoimia työpaikkoja haetaan. Minua kiinnostaa nähdä miten paljon oikeita yksityisen sektorin työpaikkoja on tarjolla. Oikeaksi työpaikaksi lasken sellaisen, joka ei ole vuokratyöpaikka, joko on palkkatyötä, Suomesta ja se ei ole merkattu kesätyöksi. Näillä asetuksilla löytyy 8947 ilmoitusta 14.6.2016.
Mollin työpaikkahakukoneesta ei pysty lajittelemaan työnantajia tyypin mukaan. Hakutuloksissa on siis sekaisin valtion, kuntien ja yksityisten ilmoitukset. Hakutulosten joukossa on 6368 kokopäiväisen työn ilmoitusta, 1631 osa-aikaista ilmoitusta, 819 vuorotyöilmoitusta ja 129 ilta- ja viikonlopputyöilmoitusta. Mutta nämä numerot eivät ole kiinnostavia. Yksityisen puolen työpaikkojen määrä on se jackpot, jonka haluan nähdä. Työpaikkojen tarjoajien seulomiseksi käytin mm. seuraavaa vapaata sanahakua:
työ -kaupunki OR -kunta OR -yliopisto OR -rikosseuraamuslaitos OR -yliopisto. OR -ympäristökeskus
Ensimmäinen sana eli työ
on vain sen takia että miinusmerkkisten sanojen käyttäminen ei muutoin onnistu. Sen tilalle laitoin välillä haku
saadakseni eri tuloksia. Miinusmerkkisillä sanoilla yritin filtteröidä pois sellaisia ilmoituksia, joissa esiintyy yksi tai useampi sellainen sana. Harmillisesti vapaan sanahaun pituus on rajoitettu, joten siihen ei voi laittaa kerralla kaikkia sopivia sanoja. Esimerkiksi -metsähallitus
-sanan pitäisi suodattaa tuloksista pois Metsähallituksen ilmoitukset. Samaan tapaan voisi suodattaa -puolustusvoimat
ym. Noilla yllä näkyvän koodirivin hakuehdoilla löytyy nyt 6328 työpaikkaa.
Vaikka työpaikkaluettelossa pitäisi näkyä pelkästään oikeita työpaikkoja, siellä on hurjasti jonkin amerikkalaisen maahantuojayrityksen konseptia käyttävä yritys. Se vaikuttaa verkostomarkkinoinnilta, eli ne eivät kuulu oikeisiin työpaikkoihin. Samaan tapaan Academic Work, Suomen Henkilöstötalo, Staffpoint ym. etsivät vuokratyöntekijöitä vaikka sellaisia ei pitäisi näkyä näissä tuloksissa.