⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Ikinuori Darkest Hour: Europe '44-'45 leveluppasi sekin, ja tiedän käyttäneeni tuota sanaa ihan äsken, mutta nyt käytän sitä paremmassa asiayhteydessä

Olen tänään pitkien otsikkojen tuulella. Tarvihen ensimmäiseksi selittää mistä Darkest Hourissa on kyse, mutta sitäkin ennen on kirjoitettava mistä Unreal Enginessä on kyse. Unreal Engine on pelimoottori, jota on käytetty sellaisessa nopeatempoisessa räiskintäpelissä kuin Unreal Tournament. Unreal Engine 2 ilmestyi vuonna 2001 ja sitä päivitettiin viimeisen kerran vuonna 2005. Pelimoottorin kakkos- ja kolmosversion välissä on Unreal Engine 2.5. Juuri tuo 2.5 on Darkest Hour: Europe ’44’-’45:n takana. Se moottori on siis vuosikymmenen ikäinen.

Darkest Hour: Europe ’44’-’45 on modi(fikaatio) vuonna 2006 myyntiin laitetusta Red Orchestra: Europe 41-45:stä. Tuo Red Orchestra oli itse asiassa sekin modi Unreal Tournament 2004:stä, joskin ennen kuin siitä tuli ”oikea” itsenäinen peli, sitä pelattiin nimellä Red Orchestra: Combined Arms.

Lava on asetettu.

Vanha peli on jollakin tavalla vetovoimainen karuista grafiikoistaan ja animaatioistaan huolimatta. Se on kerännyt kiertoradalleen ryppään pelaajia, ja ennen kaikkea pelille omistautuneita modaajia. Darkest Houriin julkaistiin lokakuun viimeisenä päivänä iso päivitys. Se muutti perusteellisesti pelin lisäämällä siihen uusien kenttien ja moodien lisäksi mahdollisuuden rakentaa asioita, ja mahdollisuuden toimia aikaisempaa tiiviimmin joukkueena. Nimimerkki Fallschrimjager6th kirjoitti Steamissa tällaisen tsemppauspuheen heille, jotka kummastelevat Darkest Hourin viimeisimmän päivityksen aiheuttamia muutoksia:

I have over 8440 hours in DH and have played since the start. You need to get use to it. I was a confus[e]d at first but after you play you learn to like it. […] You get to move around and fight like real combat and move and go one objective to another like real life.

Tietoa kirjoittajasta